Hamulce - ASO
Hamulce - ASO
Dzień dobry . Czy ktoś z forum robił ostatnio same klocki lub klocki +tarcze w ASO i orientuje się w cenach? Dotychczas robiłam to poza ASO, ale wielkimi krokami zbliża się grubszy przegląd, który muszę zrobić w ASO i zastanawiam się, czy nie machnąć tego przy okazji (dotyczy Coopera S z 2004 r). Z góry dzięki za ewentualne info.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Hamulce - ASO
Cześć
Większość tu obecnych (łącznie ze mną) w miarę możliwości i umiejętności robi tarcze i klocki samemu. Nie jest to jakiś rocket science
Imho w ASO za tak banalną rzecz, którą ogarnie Ci każdy mechanik, sporo przepłacisz.
Większość tu obecnych (łącznie ze mną) w miarę możliwości i umiejętności robi tarcze i klocki samemu. Nie jest to jakiś rocket science
Imho w ASO za tak banalną rzecz, którą ogarnie Ci każdy mechanik, sporo przepłacisz.
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
A czemu musisz takowy przegląd zrobić w ASO? Auto już nie ma gwarancji więc chyba nie msuiszMotorynia pisze:Dzień dobry . Czy ktoś z forum robił ostatnio same klocki lub klocki +tarcze w ASO i orientuje się w cenach? Dotychczas robiłam to poza ASO, ale wielkimi krokami zbliża się grubszy przegląd, który muszę zrobić w ASO i zastanawiam się, czy nie machnąć tego przy okazji (dotyczy Coopera S z 2004 r). Z góry dzięki za ewentualne info.
P.S Zapraszam do nas - www.swiatMINI.pl
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Sama to ja mogę na drutach porobić - no hamulców nie zmienię raczej .Zakładam, że w ASO przepłacę - pytanie tylko ile. W sensie: czy wolę przepłacić, ale załatwić wszystko w jednym miejscu, czy jednak ta przepłata jest na tyle duża, że lepiej stracić czas i z hamulcami pojechać nie do ASO?
Normalnie serwisuję się w Servicemile - mam ich pod nosem i jestem zadowolona . Niestety, co jakiś czas mam problem z obrotami, które mi falują w korkach. Nie zawsze, ale jest to dość upierdliwe. Niestety w Servicemile nie udało się zdiagnozować dlaczego tak się dzieje, więc postanowiłam, że przy większym przeglądzie podjadę tam, gdzie powinni mieć wszelkie możliwe sprzęty do wyśledzenia, o co chodzi . Was już kiedyś wypatrzyłam, ale strasznie jesteście daleko i jeszcze w jakiejś odnodze Al.Krakowskiej, która jest wiecznie zakorkowana, więc w efekcie jakoś do Was nie dotarłam .Kuner pisze:A czemu musisz takowy przegląd zrobić w ASO? Auto już nie ma gwarancji więc chyba nie msuiszMotorynia pisze:Dzień dobry . Czy ktoś z forum robił ostatnio same klocki lub klocki +tarcze w ASO i orientuje się w cenach? Dotychczas robiłam to poza ASO, ale wielkimi krokami zbliża się grubszy przegląd, który muszę zrobić w ASO i zastanawiam się, czy nie machnąć tego przy okazji (dotyczy Coopera S z 2004 r). Z góry dzięki za ewentualne info.
P.S Zapraszam do nas - http://www.swiatMINI.pl
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
obwodnica poludniowa to do raszyna teraz rach-ciach
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Kuner
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Korków w Raszynie już nie ma a jest do nas dokładnie 10 km od PKiN więc chyba nie tragediiMotorynia pisze:Normalnie serwisuję się w Servicemile - mam ich pod nosem i jestem zadowolona . Niestety, co jakiś czas mam problem z obrotami, które mi falują w korkach. Nie zawsze, ale jest to dość upierdliwe. Niestety w Servicemile nie udało się zdiagnozować dlaczego tak się dzieje, więc postanowiłam, że przy większym przeglądzie podjadę tam, gdzie powinni mieć wszelkie możliwe sprzęty do wyśledzenia, o co chodzi . Was już kiedyś wypatrzyłam, ale strasznie jesteście daleko i jeszcze w jakiejś odnodze Al.Krakowskiej, która jest wiecznie zakorkowana, więc w efekcie jakoś do Was nie dotarłam .Kuner pisze:A czemu musisz takowy przegląd zrobić w ASO? Auto już nie ma gwarancji więc chyba nie msuiszMotorynia pisze:Dzień dobry . Czy ktoś z forum robił ostatnio same klocki lub klocki +tarcze w ASO i orientuje się w cenach? Dotychczas robiłam to poza ASO, ale wielkimi krokami zbliża się grubszy przegląd, który muszę zrobić w ASO i zastanawiam się, czy nie machnąć tego przy okazji (dotyczy Coopera S z 2004 r). Z góry dzięki za ewentualne info.
P.S Zapraszam do nas - http://www.swiatMINI.pl
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Kuner - wysłałeś mi filtr paliwa ?
- Kuner
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Nie ma mnie w fabryce ale widziałem że chłopakli coś działali z tematami...
EDIT: sprawdziłem - podobno już nawet dostarczono
EDIT: sprawdziłem - podobno już nawet dostarczono