na 3 biegu przy 5000 obrotów auto nie miało mocy i wyskoczyło "engine failure, reduced power". Dziwne, bo przy zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika błąd nadal jest. Auto jeździ normalnie, nie wygląda aby brakowało mu mocy, ale na 3 biegu przy 5000 obrotów po prostu się dusi, nie ma mocy. Zwykle szło do 6000-7000 obrotów zanim odcinało.
Olej w normie, regularnie wymieniany, miesiąc temu wymieniane świece.
Jakieś pomysły co to może być? Niestety na podpięcie pod komputer musze poczekać parę dni..
jakieś dwa miesiące temu pojawiło się dławienie silnika po którym wyskakiwał ten sam błąd, po czym gasł po ponownym zapaleniu silnika, oraz falowanie obrotów. Na komputerze w BMW wyszło, że było za małe ciśnienie na którymś cylindrze i poniżej 5l paliwa w baku. Poradzono Mi właśnie wtedy aby wymienić świece i nie dopuszczać do głębokiej rezerwy. Tak też robiłem i nie było problemów, aż do dzisiaj...
odłączyłem akumulator na 10min, nie pojawiał się komunikat "engine failure, reduced power", aż do momentu do póki znowu go nie pocisnąłem na 3 bieg powyżej 5000 obrotów... i od nowa, błąd który nie gaśnie