asystent wyboru biegów (MINI II r55)

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)

Re: asystent wyboru biegów (MINI II r55)

Post autor: treash »

Winny nie jest czujnik (chociaż pewnie może być)..zrobiłem jak kolega polecił i poszedłem z drugim kluczykiem i po odpaleniu auta "podpowiadajka biegów" jest zaś na pierwszym kluczyku nie ma, więc podejrzewam że jest to zależne od zaprogramowania kluczyka/komputera i jeden pilot tą funkcje aktywuje drugi nie. Pytanie teraz czy to norma, bo może tak ma być że jeden kluczyk główny ma tylko tą opcję drugi zaś tak zwany zapasowy/awaryjny nie ma.
Jaśnie Panicz
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Jaśnie Panicz »

treash pisze:Winny nie jest czujnik (chociaż pewnie może być)..zrobiłem jak kolega polecił i poszedłem z drugim kluczykiem i po odpaleniu auta "podpowiadajka biegów" jest zaś na pierwszym kluczyku nie ma, więc podejrzewam że jest to zależne od zaprogramowania kluczyka/komputera i jeden pilot tą funkcje aktywuje drugi nie. Pytanie teraz czy to norma, bo może tak ma być że jeden kluczyk główny ma tylko tą opcję drugi zaś tak zwany zapasowy/awaryjny nie ma.

Nie to nie norma, powinny działać na obu kluczykach i działają. Wychodzi na to, że na jednym kluczyku je dezaktywowałeś jeden kolega o tym pisał wcześniej. Sprawdź w instrukcji, a jak mi się przypomni to napiszę, jak się w którymś miejscu w wciśnie przycisk bc to się ,,podpowiadacza" włącza i wyłącza.

O już wiem: przytrzymujesz przycisk BC ale na ekranie pustym pomiędzy prędkością a temperaturą i Ci wróci:)

Albo tam gdzie pokazuje zasięg i trzymasz BC przez kilka sekund.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2016, 21:12 przez Jaśnie Panicz, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek

No to będę wdzięczny jeśli coś podpowiesz..a w instrukcji też sprawdzę.
Jaśnie Panicz
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Jaśnie Panicz »

Działa?
Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Działa, działa, działa hurrra..w końcu konkretna podpowiedź. Przełączyłem info w kompie na opcję kiedy pokazuje zasięg i przytrzymałem przez 3-5 sekund BC i się "asystent zmiany biegów" aktywował:)
ODPOWIEDZ