ZTCP od 2010 zabronili żółtych pozycji, mijania i drogowych - halogeny przednie mogą być białe lub żółte.Bzyq pisze:Co do żółtych halogenów to się zgadzam, są dozwolone w barwie białej i żółtej selektywnej, podobnie też mijania...
Podłączyłem moduł kierunkowskazów do Renault Scenic 2001 i działa ok, ale w MINI już nie jest tak ciekawie, bo kierunkami steruje moduł LCM, który steruje każdym kierunkowskazem osobno (takie info dostałem od producenta modułu).maniujr pisze:W tvn turbo pokazywali ostatnio taki moduł. Banalne podłączenie.bejcman pisze:Z innej beczki, możliwe jest zaprogramowanie kierunkowskazów autostradowych?
http://allegro.pl/modul-komfortu-kierun ... 81466.html
Zajrzyj do tego wątku. Masz tam przy okazji namiar na koderów od DRL.Krycha003 pisze:witam, orientuje się ktoś jaki jest średni koszt podniesienia mocy 90 km do 120 km?
U Ciebie tak to wyglądało, że podpieli komputer a ktoś inny kodował??Zbigg pisze:Zajrzyj do tego wątku. Masz tam przy okazji namiar na koderów od DRL.Krycha003 pisze:witam, orientuje się ktoś jaki jest średni koszt podniesienia mocy 90 km do 120 km?
Jak już pisałem w praktyce wygląda to tak, że jedziesz do chłopaka co ma garaż k. Targowiska, on się podpina interfejsem a właściwy operator zmian dokonuje zdalnie, siedząc gdzieś tam na zachodzie.
Z tuningiem jest to trochę bardziej skomplikowane, ale jak zadzwonisz to Ci wszystko wyklarują. Pozdr.
Co w tym ciekawego albo nadzwyczajnego? Nikt w mojej okolicy tym się nie zajmuje, a ja nie pojadę 400 km żeby zrobić DRL, dlatego chłopak pod Wieliczką użyczył garażu, a chłopak z Jeleniej zrobił co trzeba zdalnie.Bzyq pisze:Ciekawe... Owszem można to robić zdalnie ale po co?? Myślisz, że to naprawde tak działa? Zapłaciłeś 70 zł - to ile ten koder gdzieś na zachodzie zarobił? - 10 € ? Mi też ktoś wykonywał taką usługę i robił to z laptopem na miejscu, bez Internetu.
Oni robią pod konkretne auto, nie wgrywają gotowca na pałę.A z tego co wiem to mapowanie można robić na dwa sposoby - wgrać gotowe oprogramowanie z Coopera do One lub One/Coopera/Ske stroić indywidualnie i wtedy można to nazwać fachowym podejściem do tematu.