uszkodzony fotel kierowcy w R55

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

qbi2
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Clubman

uszkodzony fotel kierowcy w R55

Post autor: qbi2 »

Zauważyłem dzisiaj, że fotel kierowcy mi się popsuł. Rozeszło się oparcie - plastik tyłu odszedł od siedzenia - foto. Ktoś ma pomysł czemu? Jak to naprawić?
Załączniki
2.jpg
(564.69 KiB) Pobrany 417 razy
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Re: uszkodzony fotel kierowcy w R55

Post autor: Psztymucel »

Pewnie jakiś zaczep się ułamał.
Jedyna opcja aby to sprawdzić to zciągnąć to co masz.
MINI chyba było świadome, że to nie był najlepszy pomysł, bo dość szybko wycofało się z tych plastików.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
qbi2
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Clubman

Post autor: qbi2 »

No tak właśnie oglądałem te plecki (na fotkach) i tam żadnych zaczepów nie ma :( Tak sobie dedukuję, że pewnie ktoś (przez ostatnie 3 dni stał w serwisie od przyciemniania okien) otworzył fotel jak do wsiadania do tyłu i na nim usiadł, lub oparł się dość mocno, co odkształciło plastik :( Myślałem o delikatnym podgrzaniu i ukształtowaniu plastiku na nowo, ale nie wiem czy nie zaszkodzi to skórze lub poduszce :(
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

Jeżeli chodzi o "skórę" to bym się nie martwił. W fabryce używają opalarki, aby naciągnąć ją, aby wyeliminować zmarszczki. Poducha też nie ucierpi. Pomyśl co musi wytrzymać poducha na podszybiu w upalny dzień.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Awatar użytkownika
Inferno
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R60 S all4 AT

Post autor: Inferno »

U nas w fabryce przy montowaniu siedzeń używają takich żelazek parowych wiec jak użyjesz suszarki to będzie spoko i nic się nie stanie
ODPOWIEDZ