Punkty pod lewarek
Moderator: flapjck1
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Morris 1968
Punkty pod lewarek
Witajcie
Za niedługo będę wstawiał dolną część progu, a nie wiem jak wygląda mocowanie pod lewarek? Sądząc po grubości progu to dźwignięcie go bez żadnego wzmocnienia nie wróży nic dobrego. Mile widziane zdjęcia, a i ile tych miejsc ma być pod lewarek oprócz progowych?
Za niedługo będę wstawiał dolną część progu, a nie wiem jak wygląda mocowanie pod lewarek? Sądząc po grubości progu to dźwignięcie go bez żadnego wzmocnienia nie wróży nic dobrego. Mile widziane zdjęcia, a i ile tych miejsc ma być pod lewarek oprócz progowych?
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Re: Punkty pod lewarek
Nie wiem jak inni, ale ja nigdy nie podnoszę za punkty, tylko opieram o ramę ewentualnie na łączeniu podłogi z nadkolem. Tylko ja nie stosuję oryginalnego lewarka, tylko podnośnik hondowy. Sugerował bym pójść w tą stronę.
Tego typu: http://allegro.pl/lewarek-podnosnik-hon ... 15833.html
Wtedy masz 100% pewności, że nic się nie powgina
Tego typu: http://allegro.pl/lewarek-podnosnik-hon ... 15833.html
Wtedy masz 100% pewności, że nic się nie powgina
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
-
- Nowy
Lewarek napewno będzie inny, tylko chodzi mi oto żeby to miało ręce i nogi. A w razie czego to lepiej mieć 2 możliwości dzwignięcia miniaka
- dziesio
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
oryginalnie masz dwa otwory w progach (po jednym na strone) i musisz podnosić oryginalnym podnośnikiem.
Jak masz np trapezowy to podpieraj pod przedni albo tylny wózek. Z tyłu i z przodu samochodu bez problemu podejdziesz.
Jak masz np trapezowy to podpieraj pod przedni albo tylny wózek. Z tyłu i z przodu samochodu bez problemu podejdziesz.
-
- Nowy
Żabą już dzwigałem także to już wiem. Chodziło mi właśnie czy tylko te punkty co są w progach służą pod lewarek. A jeśli ktoś ma oryginalny lewarek, to czy może mi zmierzyć wymiary tej stópki co wchodzi w próg, bo potrzebuję kupić odpowiedni profil pod mocowanie?
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
ja do podnoszenia w garażu zrobiłem tają przejściówkę ... kawałek kształtownika wkładasz do dziury a dalej żabą do góry. (ooo wierszem gadam )
lub za wózki ... nigdy nie podnoście za rogi podłogi ... te wzmocnienia w rogach to mocowania z fabrycznej linii produkcyjnej.
Robiłem samemu te mocowanie w progu z grubszej blachy... trochę zabawy jest ale te kupne gotowe nie wzbudziły we mnie zaufania.
Jak masz dolny próg to rób tak żeby otwór z niego licował się z mocowaniem ...
lub za wózki ... nigdy nie podnoście za rogi podłogi ... te wzmocnienia w rogach to mocowania z fabrycznej linii produkcyjnej.
Robiłem samemu te mocowanie w progu z grubszej blachy... trochę zabawy jest ale te kupne gotowe nie wzbudziły we mnie zaufania.
Jak masz dolny próg to rób tak żeby otwór z niego licował się z mocowaniem ...
- Załączniki
-
- 20151105_192927.jpg (71.37 KiB) Przejrzano 601 razy
-
- 20151126_114729.jpg (15.26 KiB) Przejrzano 601 razy
-
- Nowy
Ten otwór kwadratowy w zmocnieniu to masz pod lewarek? Podałbyś wymiary tego otworu?
- Gibki Staruszek
- Maniak
teraz to nie pamiętam ... no ale jak masz nowy próg to dopasuj kształtownik do otworu w nim ... jak lewarek będzie miał w otworze trochę luzu to nie będzie w niczym przeszkadzać różnica z fabryka na pewno będzie bo na rynku dostępne masz metryczne kształtowniki a fabryka pewnie robiła te otwory w calach. A ze starego progu nic ci nie zostało ? ja sie nim wzorowałemMati97 pisze:Ten otwór kwadratowy w zmocnieniu to masz pod lewarek? Podałbyś wymiary tego otworu?
- artur_rat
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI 1300
Nie będzie łatwo wspawać ten próg..........trzeba głębiej szukać nie zardzewiałej blachy.
- Gibki Staruszek
- Maniak
nie ma co szukać ... przy takiej zgniliźnie trzeba wywalić poprzeczny tunel , odbudować podłogę z bokami progów , dać zdrowy tunel i dopiero myśleć o progach i mocowaniu lewarka .artur_rat pisze:Nie będzie łatwo wspawać ten próg..........trzeba głębiej szukać nie zardzewiałej blachy.
-
- Nowy
To jest przed piaskowaniem koledzy
Obecnie tunel poprzeczny zrobiony z 1.5 mm tak samo próg wewnętrzny. Jutro podeślę fotki, a mocowanie pod lewarek prawie na ukończeniu.
Obecnie tunel poprzeczny zrobiony z 1.5 mm tak samo próg wewnętrzny. Jutro podeślę fotki, a mocowanie pod lewarek prawie na ukończeniu.
Dawno temu jak jeszcze istnieli prawdziwi blacharze we wczesnych latach 60-tych ub.w.,któryś z nich wspawał mi w narożnikach solidne wzmocnienia obejmujące podłogę kawałek nadkola i progu. Byłem b. zadowolony z tego patentu.
-
- Nowy
Polecam obejrzeć na youtube faceta co nazywa się total schade. Takie osoby to rzadkość.