Hej, po wymianie opon na letnie - wyskakują mi czasem te dwie ikonki w komplecie.
Pojawiają się przy ostrym skręcie w lewo.
Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu - nie ma nic. Również w żaden sposób nie wpływają na prowadzenie auta.
Ciśnienie w oponach odpowiednie i nie spada.
Jakiś czujnik abs czy co to może być
edit: sorki za odwrocone zdjecie, nie mam edytora grafiki a samo przekrzywiło się
Co oznaczają te ikonki? (ciśnienie w oponach?)
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Co oznaczają te ikonki? (ciśnienie w oponach?)
- Załączniki
-
- IMG_7533.JPG (56.4 KiB) Przejrzano 529 razy
R60 | since 2006.
Re: Co oznaczają te ikonki? (ciśnienie w oponach?)
Czy nie jest to przypadkiem system kontroli trakcji?
U dołu tej strony znajdziesz instrukcję do swojego auta w PDF, na pewno przyda się i teraz i w przyszłości.
EDIT:
Pierwsza jest od ręcznego, druga od DSC. Strony 177-178 instrukcji. Jeśli nie masz zaciągniętego ręcznego ani wyłączonego DSC, to ich wspólne świecenie może wskazywać na awarię w tych układach albo po prostu błędy tych czujników.
EDIT:
Pierwsza jest od ręcznego, druga od DSC. Strony 177-178 instrukcji. Jeśli nie masz zaciągniętego ręcznego ani wyłączonego DSC, to ich wspólne świecenie może wskazywać na awarię w tych układach albo po prostu błędy tych czujników.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
Te kontrolki nie zapalają się wspólnie bez powodu. Jak zapalają się osobno to może być problem z instrukcji ale według mnie instrukcja Ci nie pomoże.dawid pisze:Hej, po wymianie opon na letnie - wyskakują mi czasem te dwie ikonki w komplecie.
Pojawiają się przy ostrym skręcie w lewo.
Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu - nie ma nic. Również w żaden sposób nie wpływają na prowadzenie auta.
Ciśnienie w oponach odpowiednie i nie spada.
Jakiś czujnik abs czy co to może być
edit: sorki za odwrocone zdjecie, nie mam edytora grafiki a samo przekrzywiło się
Jeżeli zapaliły się razem to z tego co kojarzę może to być broblem czujnika skrętu. Warto podpiąć pod kompa i sprawdzić.
Może wystarczy zwyczajnie wykasować błąd. U kolegi w BMW tak było wiec może to samo u Ciebie
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Zacznij od czujników ABS. Najlepiej podepnij komputer i zobacz co pokaże ista.