Witam,
jestem świeżo po zakupie Countrymana, wersja po lifcie, bez "podwójnej" podłogi bagażnika. Od poprzedniej właścicielki otrzymałem gaśnicę ( luzem, taką jak na zdjęciu http://www.m3post.com/forums/attachment ... 1273723631 ) oraz apteczkę w materiałowym etui mocowaną na rzepy. Lokalizację nasadki do śrub zabezpieczających odkryłem z pomocą instrukcji obsługi Mam pytanie gdzie fabrycznie powinna być zlokalizowana gaśnica ( moja nie posiada żadnego uchwytu czy innego mocowania ) oraz czy w komplecie z nowym samochodem otrzymuje się jakiś zestaw naprawczy do kół, klucze itp ( u mnie fabryczne 17" na runflatach ). Z góry dzięki za informacje
Ten zestaw to dodatek. Możesz sobie go kupić ale raczej Ci się nie przyda.U mnie gaśnica powędrowała do bagażnika i leży tam luzem. W kabinie przymocowana przed przednim fotelem przeszkadzała pasażerowi.Żona kazała ją odkręcić
Z racji tego ze w Countrymanie nie bardzo jest miejsce na koło zapasowe to można było zamówić autko na dwa sposoby.
Opony runflat albo zestaw naprawczy koła taki jak tu https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diag ... /r2013/m11
chrobro pisze:Witam,
jestem świeżo po zakupie Countrymana, wersja po lifcie, bez "podwójnej" podłogi bagażnika. Od poprzedniej właścicielki otrzymałem gaśnicę ( luzem, taką jak na zdjęciu http://www.m3post.com/forums/attachment ... 1273723631 ) oraz apteczkę w materiałowym etui mocowaną na rzepy. Lokalizację nasadki do śrub zabezpieczających odkryłem z pomocą instrukcji obsługi Mam pytanie gdzie fabrycznie powinna być zlokalizowana gaśnica ( moja nie posiada żadnego uchwytu czy innego mocowania ) oraz czy w komplecie z nowym samochodem otrzymuje się jakiś zestaw naprawczy do kół, klucze itp ( u mnie fabryczne 17" na runflatach ). Z góry dzięki za informacje
A jeszcze zapytam o światełka - w komputerze mam włączoną opcję świateł dziennych - ale świecą mi się zarówno xenony jak i górna część halogenów ( postojówka ? ). Chciałbym xenony oszczędzić to trzeba coś przeprogramować komputerowo?
niestety xenon działa cały czas a postojowka to postojówka nie możesz na nich jeździc. jedyna opcja to światła dzienne. pogrzeb na forum bo taki temat już był.
A co do gaśnicy to ja mam u siebie zamocowaną na akcesoryjne rzepy do podłogi pod kolanami pasażera z przodu. nikomu nie przeszkadza a jest dosłownie na wyciągnięcie ręki.
A jeszcze zapytam o światełka - w komputerze mam włączoną opcję świateł dziennych - ale świecą mi się zarówno xenony jak i górna część halogenów ( postojówka ? ). Chciałbym xenony oszczędzić to trzeba coś przeprogramować komputerowo?
U mnie dokładnie tak samo, xenon i góra halogenów. Ale xenon tak nie pełną parą , delikatnie - takie warazenie czy mam racje?
U mnie dokładnie tak samo, xenon i góra halogenów. Ale xenon tak nie pełną parą , delikatnie - takie warazenie czy mam racje?
Nie masz racji, nie ma dwustopniowych xenonów. Może Ci się wydaje po prostu.
Nie masz racji, nie ma dwustopniowych xenonów. Może Ci się wydaje po prostu.
Może dlatego ze to w dzień , latarka tez w dzień jakaś taka słabsza