Jaro pisze:Co do sprawdzania temp. wody i innych parametrów to ja nawet nie wchodzę w to ukryte menu serwisowe, tylko mam icar'a wi-fi wpinam się w OBD2 i korzystając z telefonu i aplikacji Torque monitoruję sobie parametry samochodu. Jest to dobre rozwiązanie jeśli ktoś nie chce montować dodatkowych wskaźników, aczkolwiek nie wszystkie parametry tu możemy podglądnąć, ale temp. wody i ciśnienie doładowania jak najbardziej i wiele innych. Na pewno jest to tańsze rozwiązanie. Jednak ja jestem zwolennikiem dodatkowych zegarów. No i przymierzam się do ich montażu.
hmm zaintrygowałeś mnie bo mam icara Wifi, i Torque PRO ba, nawet dedykowany uchwyt do telefonu właśnie po to, żeby na Torque wyswietlac temp wody TYLKO JEST PROBLEM taki że mi wskaznik temperatury wody w Torque nic nie pokazywał xDDDDDDD obroty, prędkość tak ale wskazówka wody ani drgnęła. Skoro tobie normalnie wskazuje temp wody na torque to musze jeszcze raz sprawdzić bo tylko raz patrzyłem i zrezygnowałem. autko z którego roku? u mnie połowa 2008.
MINI COOPER S 2009.03
A patrzyłeś w MENU SERWISOWYM jaką Ci wyświetla temperaturę?
No ale jeśli wentylator Ci się załącza to musi prawidłowo komputer odczytywać temperaturę.
Wydaje mi się, że musi Ci to hulać.
Jaro pisze:Co do sprawdzania temp. wody i innych parametrów to ja nawet nie wchodzę w to ukryte menu serwisowe, tylko mam icar'a wi-fi wpinam się w OBD2 i korzystając z telefonu i aplikacji Torque monitoruję sobie parametry samochodu. Jest to dobre rozwiązanie jeśli ktoś nie chce montować dodatkowych wskaźników, aczkolwiek nie wszystkie parametry tu możemy podglądnąć, ale temp. wody i ciśnienie doładowania jak najbardziej i wiele innych. Na pewno jest to tańsze rozwiązanie. Jednak ja jestem zwolennikiem dodatkowych zegarów. No i przymierzam się do ich montażu.
hmm zaintrygowałeś mnie bo mam icara Wifi, i Torque PRO ba, nawet dedykowany uchwyt do telefonu właśnie po to, żeby na Torque wyswietlac temp wody TYLKO JEST PROBLEM taki że mi wskaznik temperatury wody w Torque nic nie pokazywał xDDDDDDD obroty, prędkość tak ale wskazówka wody ani drgnęła. Skoro tobie normalnie wskazuje temp wody na torque to musze jeszcze raz sprawdzić bo tylko raz patrzyłem i zrezygnowałem. autko z którego roku? u mnie połowa 2008.
MINI COOPER S 2009.03
A patrzyłeś w MENU SERWISOWYM jaką Ci wyświetla temperaturę?
No ale jeśli wentylator Ci się załącza to musi prawidłowo komputer odczytywać temperaturę.
Wydaje mi się, że musi Ci to hulać.
Tak tak, w menu serwisowym mi wyświetla temperaturę ok a wskaźnik w torque nie wskazywał nic, tak jakby nie odczytywał danych z czujnika. Mam wersję Torque PRO, telefon na androidzie wiadomo. Nawet byłem zawiedziony, bo w sumie to Icar 3 specjalnie kupiłem aby patrzeć na wskaźnik od wody póki nie zrobię wskaźnika autogauge ale jutro spróbuję jeszcze raz i dam znać
Był Mini Clubman S R55, Mini R52 S, jest Mini R56 JCW
Saguaro pisze:
Też mam r55 z 2008 i wszystko normalnie wyświetla w torque na Androidzie, nawet udało mi się odpalić wskaznik ciśnienia w pompie paliwa
dobra działa dziś odpaliłem no i fajnie wskaźnik doładowania jakie ma tam oznaczenie ? a i pytanie, czy trzymacie podpięty icar w aucie na codzień, czy żre prąd bo zauwazylem ze po wyłączeniu auta wifi z niego nadal dostępne i nie wiem czy trzymać w gnieździe.
Saguaro pisze:dobra działa dziś odpaliłem no i fajnie wskaźnik doładowania jakie ma tam oznaczenie ? a i pytanie, czy trzymacie podpięty icar w aucie na codzień, czy żre prąd bo zauwazylem ze po wyłączeniu auta wifi z niego nadal dostępne i nie wiem czy trzymać w gnieździe.
No i fajnie A nie mówiłem?
Co do ciśnienie doładowania to z tego co wiem, to w MINIAKACH jest to bardziej taki bajer. Fachowiec mi powiedział (z promotormocy), że te wskazania i tak mi nic nie powiedzą, bo MINI pokazuje je po swojemu
Co do icara to ja go wyciągam (korzystam jeśli coś chcę zdiagnozować, albo jak mam zamiar "trochę" pocisnąć), ale po 30 minutach od wyłączenia silnika przechodzi w stan czuwania.
No ja raczej też docelowo chce autogauge ale dobrze że jest na tą chwilę opcja sprawdzenia parametrów, bo jak kupiłem tego miniaka to nie mogłem uwierzyć że nie ma tak istotnego parametru jak temp wody na głównym wyświetlaczu w R50 mam, no ale im nowsze te auta tym dziwniejsze
własnie dzisiaj załozyłem podobny temat na Mini 2 generacji - czy juz ktoś coś dołożył ? ja zamierzam założyć od temp. płynu chłodzacego - jak założę zegar spróbuję podpiąć się pod sygnał z oryginalnego czujnika - jak nie bedzie ok - to przejściówka na waż przed chłodnicę pójdzie.
Saguaro pisze:No ja raczej też docelowo chce autogauge ale dobrze że jest na tą chwilę opcja sprawdzenia parametrów, bo jak kupiłem tego miniaka to nie mogłem uwierzyć że nie ma tak istotnego parametru jak temp wody na głównym wyświetlaczu w R50 mam, no ale im nowsze te auta tym dziwniejsze
Hej,
I jak sprawa z tymi dodatkowymi wskaźnikami?
Ruszyła coś?Zrobiłeś?
Saguaro pisze:No ja raczej też docelowo chce autogauge ale dobrze że jest na tą chwilę opcja sprawdzenia parametrów, bo jak kupiłem tego miniaka to nie mogłem uwierzyć że nie ma tak istotnego parametru jak temp wody na głównym wyświetlaczu w R50 mam, no ale im nowsze te auta tym dziwniejsze
Hej,
I jak sprawa z tymi dodatkowymi wskaźnikami?
Ruszyła coś?Zrobiłeś?
Taaak juz dawno. Sptawdz w tematach w dzialr o r56 lub w moim temacie w galerii mini. Ja zrobilem zegar w oryginalnej obudowie z mini r57 cabrio. Nie mam terwz sposobnosci wkleic fotek bo pisze z tel ale w moim temacie i tym o zegarach sa moje fotki.
Jestem tutaj nowy, wiec może czegoś nie kumam, ale czy ten temat jest we właściwym dziale? Pytam z ciekawości, bez czepialstwa... W sumie to nawet lepiej bo temat dla mnie interesujący.
Adam pisze:Jestem tutaj nowy, wiec może czegoś nie kumam, ale czy ten temat jest we właściwym dziale? Pytam z ciekawości, bez czepialstwa... W sumie to nawet lepiej bo temat dla mnie interesujący.
właśnie nie jest w odpowiednim dziale, pasowałoby go albo usunąć albo przerzucić, taki temat w dziale R56 już jest
A przerabiał ktoś temat wskaźników korzystających z OBD2? Nie mają takiego cyferblatu jak analogi, ale zawsze to jakaś alternatywa dla cięcia węży, redukcji i przejściówek. http://www.aeroforcetech.com/products_interceptor.html
ganwilk pisze:Ja tam mam podpięte na stałe w ODB malutkiego elma i jak wsiadam to tylko włączam apke jak potrzebuje i wszystkie wskazania co są potrzebne to mam