Dodatkowe wskaźniki R56
Re: Dodatkowe wskaźniki R56
Wystawały, tylko na tym filmie nie ma. TO wygląda na jakąś imprezę typu targi czy cuś więc pewnie zdemontowali, żeby się plątał. BTW fajny gadżet.
- Saguaro
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 John Cooper Works
Fajne jkbc mogę odkupić obudowę bo widze w nim miejsce na zamontowania boost gauge
Był Mini Clubman S R55, Mini R52 S, jest Mini R56 JCW
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini one R56
super Panowie dziekuje bardzo, to jest dokładnie to, powiedzcie tylko to jakie model nawigacji moge poszukiwac żeby wykorzystać ten gadżet...
-
- Posiadane auto: Mini one R56
bo chodzi mi o to ze podane w linkach modele nie mają takiego elementu montażowego
- Fecio
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56 2008 216KM/315Nm British Racing Green
Jakaś rada? Zastanawiałem się nad iCar'ami, ale kosztują 3 razy tyle. A teraz boję się cokolwiek kupić, tym bardziej że już kupiłem 3 szt. (dla siebie, ojca i znajomego) i nie chcę znów wtopić kasy bo jeszcze zwrotu nie dostałem...Drail pisze:Potrzebujesz takiego co działa po wifi
Posiadam ICar-a 3, i Iphona SE, i łączę się właśnie przez wi-fi wykupionym programem EOBD-Facile. Czasem połączenie muszę wykonać kilka razy żeby zatrybił, ale ogólnie polecam.
- Saguaro
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 John Cooper Works
również posiadam icar 3 i łączę się z torque pro po wifi, zawsze bez problemu i odrazu także chyba mogę polecić
Był Mini Clubman S R55, Mini R52 S, jest Mini R56 JCW
-
- Nowy
- Posiadane auto: 08 r56 n14
A ja zakupiłem taki prosty zestaw za ok 150zł w mtuning.pl - montaż 2h prosty i przyjemny Mają też inne wskaźniki, ale mi zależało na temp. wody.
Potrzebny zegar - (najtańszy ze zwykła białą tarcza i zwykłym podświetleniem - auto guage) ok 85zł uchwyt ok 15 i adapter czujnika 34mm temp ok 50, 2m kabla 2 żyłowego czujnik-zegar, chwila czasu i podstawowe klucze.
Adapter czujnika montujemy w miejsce złączki na górnym wężu do chłodnicy, w okolicy turbo. Najtrudniejsze przeciągniecie kabla do komory silnika - trzeba rozebrać podszybie i wycieraczki, reszta bajka. Miejsce montażu wg. uznania, dla mnie wygodnie było tutaj (prąd z zapalniczki+łatwo schować kable)
Potrzebny zegar - (najtańszy ze zwykła białą tarcza i zwykłym podświetleniem - auto guage) ok 85zł uchwyt ok 15 i adapter czujnika 34mm temp ok 50, 2m kabla 2 żyłowego czujnik-zegar, chwila czasu i podstawowe klucze.
Adapter czujnika montujemy w miejsce złączki na górnym wężu do chłodnicy, w okolicy turbo. Najtrudniejsze przeciągniecie kabla do komory silnika - trzeba rozebrać podszybie i wycieraczki, reszta bajka. Miejsce montażu wg. uznania, dla mnie wygodnie było tutaj (prąd z zapalniczki+łatwo schować kable)
- Załączniki
-
- Screenshot-2017-10-25 iCloud com.png
- (1.04 MiB) Pobrany 863 razy
- unclesam
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper JCW
Odświeżam temat,
Może ktoś jeszcze przebrnął przez temat dodatkowych zegarów i może zaprezentować ?
Wszystkie sugestie na temat dołożenia uniwersalnych zegarów mile widziane, gdzie zamontować czujnik od temp. oleju, ciśnienia oleju, doładowania
powoli zaczynam zgłębiać temat, bo chcę coś zamontować niedługo
Może ktoś jeszcze przebrnął przez temat dodatkowych zegarów i może zaprezentować ?
Wszystkie sugestie na temat dołożenia uniwersalnych zegarów mile widziane, gdzie zamontować czujnik od temp. oleju, ciśnienia oleju, doładowania
powoli zaczynam zgłębiać temat, bo chcę coś zamontować niedługo
-
- Posiadane auto:
witam,
ja znalazłem idealne zegary do mojego clubmana jcw:
https://pivotjp.com/product/eurospec/x2-m5-e.html
niestety - Japonia
gość nie ma dystrybutorów w Europie
może ktoś z Was ma jakiś kontakt/pomysł jak to ściągnąć?
pozdrawiam,
Wudek
ja znalazłem idealne zegary do mojego clubmana jcw:
https://pivotjp.com/product/eurospec/x2-m5-e.html
niestety - Japonia
gość nie ma dystrybutorów w Europie
może ktoś z Was ma jakiś kontakt/pomysł jak to ściągnąć?
pozdrawiam,
Wudek
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini r50
Hej,
jeżeli chodzi o dodatkowy zegar z przydatnymi informacjami polecam http://www.p3cars.com/mini/
mam zamontowany u siebie w r56, działa bez problemu nie trzeba dodatkowych dziur wieczorem wrzucę zdjęcie.
pozdrawiam
jeżeli chodzi o dodatkowy zegar z przydatnymi informacjami polecam http://www.p3cars.com/mini/
mam zamontowany u siebie w r56, działa bez problemu nie trzeba dodatkowych dziur wieczorem wrzucę zdjęcie.
pozdrawiam