WItam forumowiczow
w mini S r56 2011 1,6 benzynka 174 kuce przy mocnym przyspieszeniu zapala sie kontrolka oleju
po czym gasnie. Ktos ma pojecie co to moze byc jaka przyczyna.
I drugi problem w zakresie 1800-3000 obrotow cos strasznie rezonuje (wpada w taki dziwny rezonans)
wymienialem wszystkie napinacze, kola pasek i dalej nic
Jesli ktos mial cos podobnego to bede wdzieczny za wskazowki
kontrolka oleju
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: R53
Re: kontrolka oleju
Po pierwsze pomiar ciśnienia oleju. Jeśli będzie ok to wymiana czujnika - częsty przypadek.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56
to co Ci rezonuje to spreżarka klimatyzacji, było o tym sporo na https://www.northamericanmotoring.com/f ... noise.html - to jest normalne, pisałem już o tym na forum, BMW z powodu skarg klientów wpadło na pomysł żeby zamontować
dodatkowe obciążenie na przewodzie zaraz obok kompresora, żeby zniwelować drgania.
dodatkowe obciążenie na przewodzie zaraz obok kompresora, żeby zniwelować drgania.
Dziekuje za info o tym tez myslalem chcialem sam wymienic ten czujnik ale za cholere nie wiem gdzie on jest, wczoraj jeszcze szukalem i zdaje mi sie zemampazar pisze:Po pierwsze pomiar ciśnienia oleju. Jeśli będzie ok to wymiana czujnika - częsty przypadek.
pod kompresorem
Dzieki za info zatem poszukam i zglebie tematPlewson pisze:to co Ci rezonuje to spreżarka klimatyzacji, było o tym sporo na https://www.northamericanmotoring.com/f ... noise.html - to jest normalne, pisałem już o tym na forum, BMW z powodu skarg klientów wpadło na pomysł żeby zamontować
- orsul
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Jeśli jednak to nie będzie kwestia wspomniana przez Plewsona, to może być rzeczywiście czujnik. I nie warto zajmować się tym samemu - lepiej skorzystać z usług doświadczonego serwisu.
Ludzie na ogół dają się łatwiej przekonać przez argumenty, na które sami wpadli, niż przez te, które ktoś im narzucił.Blaise Pascal
To to juz wiemorsul pisze:Jeśli jednak to nie będzie kwestia wspomniana przez Plewsona, to może być rzeczywiście czujnik. I nie warto zajmować się tym samemu - lepiej skorzystać z usług doświadczonego serwisu.
Czy na prawde aby dobrac sie do tego pieprz..nego czujnika trzeba caly pas przedni sciagac ze wszystkim?
przeciez to jakas masakra
Ma moze ktos jakis inny sposob?
pozdrawiam
A