kontrolka oleju

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

kojot76
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

kontrolka oleju

Post autor: kojot76 »

WItam forumowiczow
w mini S r56 2011 1,6 benzynka 174 kuce przy mocnym przyspieszeniu zapala sie kontrolka oleju
po czym gasnie. Ktos ma pojecie co to moze byc jaka przyczyna.
I drugi problem w zakresie 1800-3000 obrotow cos strasznie rezonuje (wpada w taki dziwny rezonans) :o
wymienialem wszystkie napinacze, kola pasek i dalej nic
Jesli ktos mial cos podobnego to bede wdzieczny za wskazowki
mampazar
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: R53

Re: kontrolka oleju

Post autor: mampazar »

Po pierwsze pomiar ciśnienia oleju. Jeśli będzie ok to wymiana czujnika - częsty przypadek.
Plewson
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S R56

Post autor: Plewson »

to co Ci rezonuje to spreżarka klimatyzacji, było o tym sporo na https://www.northamericanmotoring.com/f ... noise.html - to jest normalne, pisałem już o tym na forum, BMW z powodu skarg klientów wpadło na pomysł żeby zamontować
dodatkowe obciążenie na przewodzie zaraz obok kompresora, żeby zniwelować drgania.
kojot76
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

mampazar pisze:Po pierwsze pomiar ciśnienia oleju. Jeśli będzie ok to wymiana czujnika - częsty przypadek.
Dziekuje za info o tym tez myslalem chcialem sam wymienic ten czujnik ale za cholere nie wiem gdzie on jest, wczoraj jeszcze szukalem i zdaje mi sie ze
pod kompresorem
kojot76
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Plewson pisze:to co Ci rezonuje to spreżarka klimatyzacji, było o tym sporo na https://www.northamericanmotoring.com/f ... noise.html - to jest normalne, pisałem już o tym na forum, BMW z powodu skarg klientów wpadło na pomysł żeby zamontować
dodatkowe obciążenie na przewodzie zaraz obok kompresora, żeby zniwelować drgania.
Dzieki za info zatem poszukam i zglebie temat
Awatar użytkownika
orsul
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: orsul »

Jeśli jednak to nie będzie kwestia wspomniana przez Plewsona, to może być rzeczywiście czujnik. I nie warto zajmować się tym samemu - lepiej skorzystać z usług doświadczonego serwisu.
Ludzie na ogół dają się łatwiej przekonać przez argumenty, na które sami wpadli, niż przez te, które ktoś im narzucił.Blaise Pascal
kojot76
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

orsul pisze:Jeśli jednak to nie będzie kwestia wspomniana przez Plewsona, to może być rzeczywiście czujnik. I nie warto zajmować się tym samemu - lepiej skorzystać z usług doświadczonego serwisu.
To to juz wiem
Czy na prawde aby dobrac sie do tego pieprz..nego czujnika trzeba caly pas przedni sciagac ze wszystkim?
przeciez to jakas masakra
Ma moze ktos jakis inny sposob?
pozdrawiam
A
ODPOWIEDZ