Problem z odpaleniem 1,3 na gaźniku hf44
Moderator: flapjck1
Re: Problem z odpaleniem 1,3 na gaźniku hf44
Wyjechałem na długi week, od początku tygodnia ruszam i biorę się za demontaż aparatu zapłonowego. Jak będę to robił pozwolę sobie do Ciebie zadzwonić @flapjck1
Ustawiłem gmp na znakach i kontrolnie włożyłem śrubokręt na pierwszy tłok czy aby napewno jest w górnym punkcie położenia - i tak jest . Zrobiłem dwa zdj poglądowe ustawienia na znakach i w jakim położeniu jest wałek od aparatu zapłonowego . Co dalej mam robić ?
- lilek
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Wściekły Mini Honda
Mini Cooper Silverstone, Mini Cooper Blue Star - Lokalizacja: CK
- Kontakt:
Załóż ponownie aparat zapłonowy i sprawdź czy palec jest w położeniu zapłonu 1 cylindra co pozwoli ustalić czy wałek napędowy aparatu zapłonowego jest przestawiony np. o 180* lub czy ogólnie jest dobrze założony.
Panowie udało się odpalić Miniaka , wyszło że wszystko było poprzestawiane począwszy od kolejności kabli wn, aparat zapłonowy po gaźnik. Dzięki wielkie Tomek za wsparcie telefoniczne i podziwiam, że pamiętasz wszystko co dotyczy mini na pamięć Teraz pozostała mi kwestia wyregulowania tego chaosu, odpala na benzynie ze stacyjki ale nie ma siły miniak wjechać do garażu pod minimalny pagórek.