Mini 1.4 vti gaśnie

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

kamel50
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini One

Mini 1.4 vti gaśnie

Post autor: kamel50 »

Co to może być? Mini potrafi zgasnać, tak jakby start/stop się włączyl. Żadnych innych objawow brak. Ma moc, super ladnie chodzi. SONDY wymienione, swiece rowniez, olej motul 5w40, wczesniej podobno jezdzil na castrol 5w40, filtry wymienione.

To nie jest tak, ze gasnie caly czas. Raz na.jakis czas przy zqtrzymaniu sie ma swiatlach. Jeden blad jai mam bez checka to p2eic
woszu
Posiadane auto:

Re: Mini 1.4 vti gaśnie

Post autor: woszu »

Sprawdź czujnik położenia wału.
Miałem podobnie, co prawda nie w mini, ale samochod gasł i nie można było przez jakiś czas odpalić
Awatar użytkownika
unclesam
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Cooper JCW

Post autor: unclesam »

sprawdź też pompe paliwa, i przekaźnik
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Post autor: Mr.Do »

Sprawdź bezpieczniki, miałem podobne objawy gdy jeden z bezpieczników nie łączył. Można to zobaczyć wyciągając każdy z osobna lub na dotyk, czy jest gorący. Ewentualnie gdy jest ciemno odpal silnik i zobacz czy nie ma iskrzenia. świece zmieniałeś, a kable? Prosty test ze zraszaczem i również odpalenie silnika po ciemku tylko ostrożnie bo może zdrowo popieścić jak jest przebicie
Joanna488
Posiadane auto: Mini cooper

Post autor: Joanna488 »

Mam podobny problem w r56 1.6. Po wyrzuceniu wolnego biegu obroty silnika wariują, zdarza się, że gaśnie. Oczywiście dzieje się to raz na jakiś czas. Czy udało się rozwiązać problem, bo mój mechanik, a nawet dwóch nic nie wskórali, jak biorą Mini na próbne jazdy to chodzi bez zarzutu.
KrzysztofR56
Posiadane auto: Mini one r56 1,4 95km

Post autor: KrzysztofR56 »

Witam,
U mnie były takie objawy (gasł na jałowym)i po wymianie rozrządu już ich nie ma ale wymieniałem komplet (vanos+kpl rozrządu). Miałem też objaw "traktora" tak brzmiał :D
ODPOWIEDZ