Hejka,
Mam problem z przednim zawieszeniem. Koło po prawej stronie mam przesunięte lekko do tyłu przez co przy skrętach obciera mi o nadkole... wiecie może co może być przyczyną? Żadnych luzów nie udało mi się znaleźć niestety.
Z góry dzięki,
Twister
Przednie koła nie są w linii
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Przednie koła nie są w linii
Wywalone gumki drazkow reakcyjnych dolnych wahaczy, albo caly wozek skoszony
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Twister
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.0 (taki śmieszek!) 91' HIF44
Dzięki Flap! Dzisiaj wejdę raz jeszcze pod samochód, podniosę cały przód i sprawdzę, co tam się dzieje.
W razie czego... znajdę gdzieś w PL przedni wózek, czy muszę szukać u zachodnich kolegów?
W razie czego... znajdę gdzieś w PL przedni wózek, czy muszę szukać u zachodnich kolegów?
- Twister
- Swój Człowiek
Aktualizacja:
Sworzeń dolny zawodnicy ma luz. Czy to może być źródło moich problemów? Żadnych innych luzów nie udało mi się znaleźć.
Drążek reakcyjny wygląda dobrze, a gumy są praktycznie nowe
Sworzeń dolny zawodnicy ma luz. Czy to może być źródło moich problemów? Żadnych innych luzów nie udało mi się znaleźć.
Drążek reakcyjny wygląda dobrze, a gumy są praktycznie nowe
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Podjedź na geometrię. Przyczyn może być kilka. Wystarczy mocne wpadnięcie w dziurę i coś mogło się skrzywić. Masz zwykłe zawieszenie czy regulowane bo już nie pamiętam. Jak to drugie to da się wszystko ustawić. Wózek przód mam.
wolnossący 1,3 112KM/6700 , 138Nm/5197
- Twister
- Swój Człowiek
Nie mam regulowanego zawieszenia niestety. Jak robiliśmy Mini, to nie chcieliśmy się w to bawić już. Poszła wtedy przekładka jak było, a ja w zeszłym sezonie wrzuciłem tylko HiLo do przodu.
W takim razie nie ma co czarować. Jadę na geometrię i zobaczymy, co w trawie piszczy. W razie czego odezwę się w sprawie wózka. Dzięki Piotrze!
W takim razie nie ma co czarować. Jadę na geometrię i zobaczymy, co w trawie piszczy. W razie czego odezwę się w sprawie wózka. Dzięki Piotrze!
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
może być ,że po wstawieniu zamienników błotników któryś nie jest idealny i gdzieś ciut odstaje ... na szybko można jeszcze sznurkiem/miarka zwijaną sprawdzić odległości miedzy środkami felg po lewej i prawej .