Ta tabliczka przysłania miejsce po oryginalnej której nie ma już.Szymon pisze:Błąd w pisowni w profilu tabliczka wygląda tak 9 i 6 są nie oryginalne są tak jakby że szlifowane i nabite na nowo. Ciekawi mnie aby dojść do ładu z określeniem rocznika aby odnowić je odpowiednio
Wątpliwości w sprawie zakupionego mini
Moderator: flapjck1
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Morris
Re: Wątpliwości w sprawie zakupionego mini
-
- Nowy
Tu takie print screeny z tego co wynalazłem w necie
- Załączniki
-
- Screenshot_20220408_160045_com.android.chrome.jpg (53.47 KiB) Przejrzano 388 razy
-
- Screenshot_20220408_155603_com.android.chrome.jpg (60.68 KiB) Przejrzano 388 razy
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini 1275
Biorąc pod uwagę ogrom modyfikacji na tym aucie obawiam się, że będzie ciężko już ustalić dokładnie co to było na początku
Podstawowe miejsca tabliczek znamienowych:
Jeszczce czytałem, że czasami był wybity number nadwozia w okolicach zbiorniczka płynu do sprzęgła i hamulców (czyli pewnie po prawej stronie, jak u agnlików) w kanale odtokowym koło maski.
Podstawowe miejsca tabliczek znamienowych:
Jeszczce czytałem, że czasami był wybity number nadwozia w okolicach zbiorniczka płynu do sprzęgła i hamulców (czyli pewnie po prawej stronie, jak u agnlików) w kanale odtokowym koło maski.
-
- Nowy
U mnie tabliczki były tylko na pasie przednim jedna oryginalna z numer 6 cyfrowym a drugiej nie ma zostały dziurki i nabita nowa, na podszybiu sprawdzę może pod lakierem gdzieś będzie więc delikatnie przetrę srebrny lakier może coś się ukaże. Będę starał się na podstawie tego co jest poskładać to do fajnego stanu na pewno będę potrzebował deski na 5 zegarow, nowej kierownicy lub oddam do regeneracji ta, tylna klapa z oświetleniem na tablice. Lecz póki co będę musiał po mału rozebrać miniacza i przygotować nadwozie do kompleksowego czyszczenia piaskowania i malowania a w międzyczasie kompletować potrzebne elementy.
- lilek
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Wściekły Mini Honda
Mini Cooper Silverstone, Mini Cooper Blue Star - Lokalizacja: CK
- Kontakt:
Tylne klapy w super stanie, jak i inne blachy (drzwi, maski, progi, błotniki przednie, tylne) nowe bądź używane w super stanie posiadam do sprzedaży.
Deskę na 3+3 zegary też mam z polerowanego aluminium - kompletną (może być z oryginalnymi Japońskimi białymi zegarami głównymi Magnolia + 3 dodatkowe białe od MPI sportspack z fabryczną wiązką) lub osobno.
Posiadam też w większości mnóstwo innych częsci, których będziesz potrzebował do renowacji.
Pozdrawiam
Lilek
tel. 501 522 032
Deskę na 3+3 zegary też mam z polerowanego aluminium - kompletną (może być z oryginalnymi Japońskimi białymi zegarami głównymi Magnolia + 3 dodatkowe białe od MPI sportspack z fabryczną wiązką) lub osobno.
Posiadam też w większości mnóstwo innych częsci, których będziesz potrzebował do renowacji.
Pozdrawiam
Lilek
tel. 501 522 032
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
A z ciekawości jakie masz przednie hamulce - bębny czy tarcze
Co do rocznika do obstawiam 75- 84
Co do rocznika do obstawiam 75- 84
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
-
- Nowy
Przod i tył są bębny
-
- Nowy
I z tego co udało mi się ustalić na podstawie wyposażenia i info znalezionych w necie wychodzi ze to rocznik w przedziale 72-74