Zakup Mini

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Python28
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

Zakup Mini

Post autor: Python28 »

Witam wszystkich. Nigdy nie miałem żadnego kontaktu z marką i nie interesowałem się takimi autami. Szukam dla żony małego zgrabnego samochodu i zacząłem przeglądać ogłoszenia mini, w związku z tym mam kilka pytań. Jak wygląda awaryjność silników 1.6 ? Czy to nie jest przez przypadek silnik montowany w citroenach stworzony przez BMW który jest bardzo awaryjny ? Jak jest zabezpieczone nadwozie antykorozyjnie, czy korozja to rzecz normalna na tych autach czy występuje tylko po nieudanych naprawach blacharskich? Na co zwrócić bajwieksza uwagę przy poszukiwaniach auta z lat 2011-2013? Z góry dziękuję za odpowiedzi i za wyrozumiałość bo pewnie już odpowiedzi na te pytania padły w różnych wątkach na tym forum.
Enemy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW

Re: Zakup Mini

Post autor: Enemy »

Sam sobie odpowiedziałeś w ostatnim zdaniu. Dlaczego ktoś ma poświęcać swój czas na napisanie czegoś co już było wielokrotnie pisane jeśli Ty nie chcesz poświęcić kilkunastu sekund na skorzystanie z funkcji szukaj.

Odpowiadając w skrócie:
nie kupuj, to bardzo awaryjny samochód
Python28
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

Post autor: Python28 »

Dziękuję bardzo za odpowiedź, wiedziałem że na życzliwość ludzi zawsze można liczyć. Myślę że forum można w takim układzie zarchiwizować i udostępnić w wersji tylko do odczytu, przecież w 99% wypadków wszystkie pytania już padły po co o co kolwiek pytać? Na forum? no bez jaj.
Enemy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW

Post autor: Enemy »

Typowe oburzenie
ODPOWIEDZ