Kilka pytań mam
Moderator: flapjck1
Kilka pytań mam
Kupiłem kilka dni temu Mini i ciekawi mnie czy sprzęgło we wszystkich jest takie krótkie??
I pedał gazu jest starsznie dziwny. Na początku jest bardzo twardy a po włożeniu dużej siły odpuszcza i dopiero sie wkręca na obroty. I mam też tak że na sprzęgle wciśniętym do oporu żaden bieg nie chce wchodzić i słychać zgrzyt (tak jak na wrzucaniu biegów bez sprzegła). Ale to myślę że kwestia naciągniecia sprzegła. A co do reszty?? Czegam na odpowiedz.
I pedał gazu jest starsznie dziwny. Na początku jest bardzo twardy a po włożeniu dużej siły odpuszcza i dopiero sie wkręca na obroty. I mam też tak że na sprzęgle wciśniętym do oporu żaden bieg nie chce wchodzić i słychać zgrzyt (tak jak na wrzucaniu biegów bez sprzegła). Ale to myślę że kwestia naciągniecia sprzegła. A co do reszty?? Czegam na odpowiedz.
Re: Kilka pytań mam
Jeżeli chodzi o sprzęgło, to może masz zapowietrzony układ hydrauliczny - też tak kiedyś miałem że biegi nie chciały wchodzić.
Dolałem płynu do zbiorniczka i odpowietrzyłem przy pompie i przy siłowniku i jak ręką odjął a raczej nogą
Dolałem płynu do zbiorniczka i odpowietrzyłem przy pompie i przy siłowniku i jak ręką odjął a raczej nogą
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
albo masz wygiety pedal i stad ten krotki skok
sprzeglas sie w mini nie podciaga, albo jest sprawne albo nie
co do gazu to pada ci zapewne linka gazu (pekaja wlokna)
sprzeglas sie w mini nie podciaga, albo jest sprawne albo nie
co do gazu to pada ci zapewne linka gazu (pekaja wlokna)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
A duzo jest roboty z tym gazem?? i gdzie moge kupic sprzedło nowe do mini?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
nowe sprzeglo mozesz kupic np u zmijkowskich na polczynskiej albo w naszych sklepach online czyli minicentrum englishcars albo miniland czy co tam jeszcze mamy np beamisha
linka gazu to prosta robota
linka gazu to prosta robota
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Odpalilem go pierwszy raz od 2 dni i... sprzegło przy skrzyni ma skok 1 cm jak nie 0,5. Prawie żaden bieg nie chce wchodzic... zgrzytanie starszne. Na wylaczonym silniku wszystko dziala. Biegi wchodza. Nie wiem od czego zaczac bo nie mam zadnej pomocy naukowej
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Odpowietrz to sprzęgło!! jak nie masz kogoś do pomocy, to weź kawałek gumowego, przezroczystego wężyka, jeden koniec na odpowietrznik, drugi do zbiornika wyrównawczego, poluzuj odpowietrznik, wejdź do miniaka i pompuj.
Zawodowy Szyderca
- makrojal
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
a jeszcze się reguluje śrubką ,
ściągnij sobie Haynesa z działu download i poczytaj i poogladaj obrazki,
a swoją drogą sprzęgło pewnie każdy z wymienionych przez Flapa sklepów chetnie by sprzedał, tylko po co go wymieniać
ściągnij sobie Haynesa z działu download i poczytaj i poogladaj obrazki,
a swoją drogą sprzęgło pewnie każdy z wymienionych przez Flapa sklepów chetnie by sprzedał, tylko po co go wymieniać
Wczoraj udało mi sie naprawic to nieszczęsne sprzeglo. Wystarczyl tylko odpowietrzyc i moj samochodzik powrocil na drogi. Dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi dzieki wam zaoszczedzilem pare stowek