Wyrejestrowanie samochodu

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Wyrejestrowanie samochodu

Post autor: icemac »

macko pisze:Hej. Czy ktoś praktykował taki zabieg jak wspomniany w temacie? chodzi mi o to, że mam "teoretycznie" auto, którego nie użytkuje i jest w podłym stanie. Lata miną jak je zrobię tak, żeby było cacy. Nie chcę mieć go zarejestrowanego i płacić OC przez najbliższe 2-3 lata. ma ktoś podobne doświadczenia?

macko

z tego co wiem nie ma takiej możliwości, ale może przepisy się zmieniły.
MARO

Post autor: MARO »

macko pisze:Hej. Czy ktoś praktykował taki zabieg jak wspomniany w temacie? chodzi mi o to, że mam "teoretycznie" auto, którego nie użytkuje i jest w podłym stanie. Lata miną jak je zrobię tak, żeby było cacy. Nie chcę mieć go zarejestrowanego i płacić OC przez najbliższe 2-3 lata. ma ktoś podobne doświadczenia?

macko

Ja słyszałem, że można wyrejestrować czasowo pojazd - ale proponowałbym zadzwonić do wydziału komunikacji i dowiedzieć się szczegółów
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Malina »

Na pewno nie ma takiej możliwości ,a nieopłacanie ubezpieczenia grozi naliczeniem kary z odsetkami ,czego pilnuje jakieś stowarzyszenie coś tam z ochroną i poręczaniem za użytkowników dróg.
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

jak masz zamiar maciek cos kupic to masz dwie mozliwosci:

pierwsza: to po prostu nie rejestrujesz kupienia auta i masz spokoj :D dopiero w momencie rejestracji zalatwisz wszystko i raczej nikt cie nie bedzie scigal znajac realia naszej Ojczyzny

druga: zalatwiasz sobie opinie rzeczoznawcy o wartosci historycznej i tez nie placisz ubezpieczenia ( mozna to zalatwic takze dla auta niesprawnego i niekompletnego )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

trzecia: Jeżeli mianiak ma chociażby w papierach +40 lat , to ciągłość OC Cię nie interesuje (jak to było wspomniane w innym temacie)
Zawodowy Szyderca
daniel

Post autor: daniel »

Malina pisze:Na pewno nie ma takiej możliwości ,a nieopłacanie ubezpieczenia grozi naliczeniem kary z odsetkami ,czego pilnuje jakieś stowarzyszenie coś tam z ochroną i poręczaniem za użytkowników dróg.
pilnuje tego fundusz gwarancyjny nawet jak jeden dzien niejest placone oc i sie dopatrza to jest lipa i kara ok 3 tys zl
ODPOWIEDZ