Wysokie spalanie...

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Wujek_sknerus

Wysokie spalanie...

Post autor: Wujek_sknerus »

Mini pali mi ponad 10l a jezdze spokojnie, dodam że miałem do wymiany uszczelkę między dwururką a kolektorem (dziś idzie do wymiany) czy mogło to być spowodowane tym? Dodam, że miniacz a "luzie" zawsze ma ok 1200 obrotow/min... tłumikarz powiedział, że spaliny mogą sakłucać sondę lambda i przez to mogą wariować obroty i wzrastać spalanie... zobaczymy czy po wymianie tej uszczelki coś się poprawi... gdzie jeszcze można szukać przyczyn?
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Re: Wysokie spalanie...

Post autor: minimaniak »

może ale nie koniecznie tylko to, jeszcze np. czujnik temp. ...
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Wujek_sknerus

do walki z czujnikiem to dopiero się bede zabierał - zegar mi nie pokazuje temp. z tego co się na razie dowiedziałem to prawdopodobnie wina zegarów, a tak w ogóle pytając na przyszłość ile kosztuje taki czujnik?
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

40,-
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Wujek_sknerus

uff to nie tak źle na dniach się za to zabiorę i jeśli czujnik będzie bebe hehe to się zgłoszę telefonicznie :) a jeszcze wracając do tematu to w jaki sposób ten czujnik wpływa na spalanie?
ODPOWIEDZ