Wysokie spalanie...
Moderator: flapjck1
Wysokie spalanie...
Mini pali mi ponad 10l a jezdze spokojnie, dodam że miałem do wymiany uszczelkę między dwururką a kolektorem (dziś idzie do wymiany) czy mogło to być spowodowane tym? Dodam, że miniacz a "luzie" zawsze ma ok 1200 obrotow/min... tłumikarz powiedział, że spaliny mogą sakłucać sondę lambda i przez to mogą wariować obroty i wzrastać spalanie... zobaczymy czy po wymianie tej uszczelki coś się poprawi... gdzie jeszcze można szukać przyczyn?
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Re: Wysokie spalanie...
może ale nie koniecznie tylko to, jeszcze np. czujnik temp. ...
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
do walki z czujnikiem to dopiero się bede zabierał - zegar mi nie pokazuje temp. z tego co się na razie dowiedziałem to prawdopodobnie wina zegarów, a tak w ogóle pytając na przyszłość ile kosztuje taki czujnik?
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
40,-
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
TEL. 606-877-927
uff to nie tak źle na dniach się za to zabiorę i jeśli czujnik będzie bebe hehe to się zgłoszę telefonicznie a jeszcze wracając do tematu to w jaki sposób ten czujnik wpływa na spalanie?