piękne chromy
Moderator: flapjck1
piękne chromy
Mam pytanie czy znacie może jakieś dobre sposoby aby doprowadzić do połysku chromy. W mojej bestii poprzedni właściciele chyba nie przykładali się do tego i mam je teraz matowe, a nie wygląda to zbyt pięknie
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: piękne chromy
łatwiej będzie jak zamieścisz zdjęcia. Generalnie są specjalne kosmetyki do chromów. Kiedyś oglądałem mythbasters i oni używali coca-coli całkiem nieźle działała. Natomiast co do samego polerowania chromu to sie nie znam. Niech się wypowie ktoś bardziej kompetentny
pozdro
pozdro
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
jesli zderzak jest chromowany to chrom jest raczej cieniutka warstwa i latwo bedzie dotrzec do miedzianego podkladu, co innego jesli zderzak jest z nierdzewki jego mozna polerowac do bolu
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
specyfik: Autosol
narzędzie: ściera kuchenna
tylko nie przesadzaj z częstotliwością bo jak Tomek napisał możesz na wylot przejść ; )
narzędzie: ściera kuchenna
tylko nie przesadzaj z częstotliwością bo jak Tomek napisał możesz na wylot przejść ; )
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
pasta tempo to w ogóle jest porażka, chciałem nią przepolerować felgi i efekt był taki że miałem później całe matowe AutoMax jest dobra
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
W końcu się przekonałeś Witku do Meguiars? Pasta jest konkretna, bo ma ziarno, które w czasie polerowania się zmniejsza (szybciej pod wpływem ciepła). Jest wydajna, i w przeciwieństwie do Tempo która jest na bazie wosku, zawiera antyoksydanty, przez co np polerowane aluminium dłużej się ładnie błyszczy. Osobiście używam jej od jakichś prawie dwóch lat (od IMM2006) i naprawdę polecam.
Zawodowy Szyderca
ja używam past polerskich tempo - oryginalne czeskie do kupienia na allegro, efekt możesz zobaczyć w dziele Galeria Naszych Mini
- masta
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
do chromów używam mleczka Chrome Cleaner; do lakieru Super Fast Wax, oraz mleczek polerująco-koloryzujących; do opon - środek do nabłyszczania; oraz wszelkich preparatów technicznych, jak odrdzewiacze, smary itp
wszystko firmy MOTIP DUPLI ogólnie jestem bardzo zadowolony z osiąganych efektów. Gorąco polecam. a jak trzeba coś pomalować to jest szeroka gama farb w aerozolu
więcej na www.motipdupli.pl
wszystko firmy MOTIP DUPLI ogólnie jestem bardzo zadowolony z osiąganych efektów. Gorąco polecam. a jak trzeba coś pomalować to jest szeroka gama farb w aerozolu
więcej na www.motipdupli.pl