akumulator do mini
Moderator: flapjck1
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
akumulator do mini
Pytanie jaki akumulator byłby najlepszy do mini?
Obecnie mamy 45ah/300A lecz niestety po podwójnym zostawieniu na światłach oraz swego wieku jest do wymiany - nawet prostownik na dłuższą metę nie pomaga. Tu jeszcze pozostaje kwestia ładowania, czyli sprawdzenia alternatora
Widziałem 45ah/420A Bosh za dobrą cenę i się zastanawiam czy taki prąd rozruchu nie będzie za duży.
Co sądzicie?
Obecnie mamy 45ah/300A lecz niestety po podwójnym zostawieniu na światłach oraz swego wieku jest do wymiany - nawet prostownik na dłuższą metę nie pomaga. Tu jeszcze pozostaje kwestia ładowania, czyli sprawdzenia alternatora
Widziałem 45ah/420A Bosh za dobrą cenę i się zastanawiam czy taki prąd rozruchu nie będzie za duży.
Co sądzicie?
Re: akumulator do mini
Firma moim zdaniem mało istotna. Ja kilka lat jeździłem na polskim akumulatorze firmy bodajże piast (bo był najtańszy) i nie było problemów. Teraz kupiłem se ze srebrem
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
hej pszczyniaku, jakis robal lazi ci po avacie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ostatnio bywalem sporo na saab klub polska bo kupilem Saaba 900 klasyka z 83 i musialem wlasnie aku wymieniac, i tam chlopaki jednak mieli odmienne zdanie, a mianowicie ze bosch to kupa, a faktycznie polskie sa ok. Ja sie zdecydowalem na Moll'a, jest to niemiecki aku i jak naazie niezle ale co mozna powiedziec o nowiutkim aku skoro nawet porzadnego mrozu nie bylo...
pytalem co do mini bo myslalem ze jest cos co lepiej dziala, a nie tylko ok
pytalem co do mini bo myslalem ze jest cos co lepiej dziala, a nie tylko ok
Hej Flapjacku to warszawskie korniki wpierdzielają moją protezę gębuli
Akumulator.
Znam kilka przypadków długiego żywota akumulatorów.Najczęściej były to polskie "CENTRA" ale te starsze jeśli ktoś jeszcze je pamięta ( w czarnej obudowie ).
Jeden w Skodzie S110 jeżdził 14 lat a drugi w Fiacie 125 przejechał 16 lat. Proszę pamiętać,że o akumulator należy również dbać.
Jeden w Skodzie S110 jeżdził 14 lat a drugi w Fiacie 125 przejechał 16 lat. Proszę pamiętać,że o akumulator należy również dbać.
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Ja pamiętam od 1994 miałem w swoim MINI aku Centry 8 lat - faktem jest, że 2 razy w roku trzeba było klemy czyścić i czasem dolać wody i tyle. W 2002 zmieniłem na białego BOSCHA którego mam do dzisiejszego dnia.
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
A ja też mam Centrę. Na razie od maja, kiedy to niefortunnie wykończyłem dotychczasową niemiecką jakąś bateryjkę zostawiając światła włączone. Nie mam nic do zarzucenia.
ja wymieniam bo mi sie wylal i tez go wykonczylem zostawiajac samochod na swiatlach. jak mozna dobrze ozyscic to co skorodowalo po kontakcie z kwasem z aku?
[ Dodano: Pon 31 Gru, 2007 ]
hej,
jeszcze pytanko: dzwonilem do takiego mojego sklepiku z czesciami i z katalogu dopasowali mi molla 45Ah o pradzie rozruchowym 300 A. Sorki za upierdliwosc, bo roznice niewielkie, ale jakie ma znaczenie to ze prad rozruchowy jest 360 a 300 A...?
pozdrawiam
[ Dodano: Pon 31 Gru, 2007 ]
hej,
jeszcze pytanko: dzwonilem do takiego mojego sklepiku z czesciami i z katalogu dopasowali mi molla 45Ah o pradzie rozruchowym 300 A. Sorki za upierdliwosc, bo roznice niewielkie, ale jakie ma znaczenie to ze prad rozruchowy jest 360 a 300 A...?
pozdrawiam