IMM 2008

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

bartek

Re: IMM 2008

Post autor: bartek »

Pracuje obecne w Belgii i pisze sie na zlot jak najbardziej. Trase z torunia do brukseli robie w 20 godzin z przerwą na drzemkę (1-2 godz.). Tempo powolne bo Golfikiem a ze juz ma 25 lat wiec 120 nigdy nie przekraczam. czas realny z centum polski dla mini to około 22-23 godziny.
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

ale miniaki jeżdżą szybciej niż 120
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
bartek

NO CO TY???? :shock:
Lukasz1

Post autor: Lukasz1 »

Witam

Jeździłem wiele razy z Katowic do UK przez Holandię i Belgię - przy prędkości 120 km/h to w 24 godziny spokojnie da się dojechać do Londynu (łącznie z promem). Od polskiej granicy do Brukseli to 10-12 h
bartek

10 godzin?
powodzenia.
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

10 godzin spokojnie.
Z Jerzychowic do Lokeren w Belgii .
Ja ta trasę ponad 10 razy robiłem w 10 godzin i to Lublinem który max szedł 120 km/h.
Tak wiec o jeździe masz mniej wiecej takie samo pojęcie co o MKP
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

a wcale nie, tu sie rogal nie zgodze z toba

bo z wczesniejszych wypowiedzi wynikalo ze 10 h z jakiegos miejsca w pl ( nie przy granicy ) a jak dobrze wiemy wyprawa z warszawy do przykladowo swiecka to minimum 5 h jazdy ( no chyba ze ktos zapierd.... ) owszem na zachod od odry inaczej sie podrozuje , temto 100 km/h jest realne u nas srednia spada do 55-60 jak sie normalnie jedzie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
bartek

drogi rogalu.
moze zakład?
udowodnij mi ze sie myle inaczej bede twierdził ze bajeczki dzieciom na dobranoc opowiadasz.
a propos umiejetmosci to spotkajmy sie kiedys jestem pewien ze wiele podczas takowego spotkania sie o jezdzie samochodem nauczysz i nie bedzie to dla ciebie stracony czas. zapewniam cie.
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

jej bartek co ty jakis mistrz kierownicy jestes ze tak bedziesz pouczać???? "moze mistrz prostej" ;-)
gratuluje (delikatnie mówiąc) pewnosci siebie
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

według ViaMichelin z Krakowa do Amsterdamu jest 1220km i pisza 11h 25min
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

sorry ale nie wydaje mi sie zeby miniakiem udalo ci sie ta trase zrobic w te 11,25

i co z tego ze od kraka na zachod jest autostrada jak jest w remoncie przebudowie albo cos innego sie dzieje jak nic na polskim odcinku strata czasowa nie do nadrobienia na zachodzie ( co innego inna fura ktora nie dostanie zadyszki na autobahnie )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
bartek

powtarzam w 10 godzin nie ma szans. czestermo czy ty jestes adwokatem rogala? nie chodzi o moja pewnosc siebie tylko o wypisywanie bzdur! powtarzam jezdze z tounia do brukseli od roku raz na 2-3 tygodnie ponizej 11 godzin z swiecka to juz jest nie lada wyczyn. moje auto do najwolniejszych nie na lezy ale to nie wazne. kolega jezdzi passatem w tdi i generalnie nie zal mu paliwa. z kolbaskowa do celu nigdy nie zszedl ponizej 9 godzin, a rogal pisze ze lublinem z polski robi to w 10. a mapki z internetu nie biora pod uwage korków, ciezarówek wyprzedzających sie lewym pasem, naprawy dróg itp itd. aby dojechac w takim czasie musiałbys walic momentami z 170-180 na godzine a w mini clasicu ani nawet w lublinie rogala to raczej nie mozliwe.
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

ja nie mowie ze miniak zrobi ta trase w takim czasie
tylko tak jest to tam wyliczone
ale z krk mysle ze dalo by sie zrobic taka trase w czasie do 15h
ale tak tylko mysle:-)
tess

Post autor: tess »

Flap, Artur napisał że z Jędrzychowic [Jędrzychowice to granica] do Lokeren. Odległość 868km, przy odrobinie szczęścia, czyli nie trafieniu na korki wypadki itp. wydaje się do zrobienia bez jakiś specjalnych problemów w 10 godzin. Średnia to tylko 87km/h. Nie wydaje się to niewykonalne, nawet autem o maksymalnej 120.
bartek

tess; jak najbardziej srednia 87 przez 10 godzin ok ale w tym czasie ni mozesz zejsc ponizej tej predkosci zatrzymac sie na fajke czy do kibla. o obiedzie czy odpoczynku juz nie wspomne. 10 godzin nieustannej jazdy (jescze do tego po autostradzie) to srasznie mecząca sprawa nie mówie ze niewykonalna tyko panowie trzeba sobie odowidziec na jedno zaj...ście wazne pytanie. PO CO? aby dojechac na imm i odpoczywac 2 dni? nie wiem jak tam jeszcze ustawka moich kontraktów ale o ile bede jechał z polski to napewno nie bede szybciej niz za 16-18 godzin. a solberg'ów, panizzich, i wattanenów serdecznie pozdrawiam.
ODPOWIEDZ