mam problem z indentyfikacja miniaka
Moderator: flapjck1
mam problem z indentyfikacja miniaka
Witam
Mam trudnosci w identyfikacja modelu mojego miniaka. W papierach ma wbity mini 850, rok produkcji 1981 ale wszytko wskazuje ze jest to jednak inna prawdopodobnie wersja specjalna. Czy ktos moglgby luknac na fotki i popatrzec na szczegoly. Dodam ze ostanie 3 lata stal w garazu i nie mialem za bardzo czasu serca dla niego ale z tym latem obiecalem sobie dalsze prace.....dzieki za wsparcie
[ Dodano: Wto 04 Mar, 2008 ]
i jeszcze kilka fotek
Mam trudnosci w identyfikacja modelu mojego miniaka. W papierach ma wbity mini 850, rok produkcji 1981 ale wszytko wskazuje ze jest to jednak inna prawdopodobnie wersja specjalna. Czy ktos moglgby luknac na fotki i popatrzec na szczegoly. Dodam ze ostanie 3 lata stal w garazu i nie mialem za bardzo czasu serca dla niego ale z tym latem obiecalem sobie dalsze prace.....dzieki za wsparcie
i jeszcze kilka fotek
- Załączniki
-
- z zewnatrz
- miniak_4.jpg (99.78 KiB) Przejrzano 1096 razy
-
- wnetrze jak widac klasyczna drewno z trzema zegarami
- miniak_1.jpg (84 KiB) Przejrzano 1095 razy
-
- miniak_6.jpg (94.79 KiB) Przejrzano 1085 razy
-
- znaczki
- nalepki.jpg (62.99 KiB) Przejrzano 1085 razy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: mam problem z indentyfikacja miniaka
jak masz możliwość podesłać więcej fotek to chętnie obejrzymy. silnik wnętrze. Prawdopodobnie Miniak będzie się zgadzał z specyfikacją w dowodzie.
MJ
dalsze fotki
No coz wnetrze to raczej stan przed renowacja wiec nie ma co pokazywac a silnik tak jak widac....A co sadzicie o znaczkach na tylnej klapie specjal????
- Załączniki
-
- miniak_7.jpg (108.17 KiB) Przejrzano 1065 razy
-
- silnik.jpg (134.99 KiB) Przejrzano 1065 razy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
znaczki nie są wiarygodnym źródłem, ponieważ można je odkręcić i przykręcić, zwłaszcza że auto było malowane. Poza tym pod maską raczej niema silnika 850 prędzej 998
MJ
znaczki
No tak wszytko sie zgadza w dowodzie jest wpisany silnik 997 cm. a na pierwszej stronie w marce morris 850 mini ale pomyslalem ostatnio ze to moze byc jednak przeszczep i dowod nie jest zadnym wiarygodnym zrodlem informacji. Nietypowy jest rozwniez kokpit i to glownie zaczelo we mnie wzbudzac wapliwosci....
ze serca nie miałes to sie zgodze.
czeka cie duuużo pracy, ale warto. zobaczysz.
czeka cie duuużo pracy, ale warto. zobaczysz.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
"special" to bylo jedyne kraglonose mini z silnikiem 1098 popatrz na tabliczke znamionowa silnika jaki jest poczatek numerow?
fajne felgi z przodu
tylne cosmiki tez jakies takie szerokie, ile one maja cali?
fajne felgi z przodu
tylne cosmiki tez jakies takie szerokie, ile one maja cali?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
brakuje liter, jeżeli nie ma wpisanych w dowodzie to sprawdź na tabliczce na silniku (powyżej alternatora, pod czujnikiem temperatury wody)
podaj nr nadwozia
podaj nr nadwozia
MJ
korzystając z opini innych mam pytanie co do znaczka na tylnej klapie "mini special" miałem taki sam czy to coś znaczy ? u mnie wogóle jest maniana hehe ale pytam co wogóle on oznaczal w miniakach ?
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
tak na szybko po fotkach, to jeżeli silnik nie był kombinowany ( blok A seria z przeróbką na alternator) to rok 79-83.
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl