Wymiana gum wózka... gdzie one są?

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Wujek_sknerus

Wymiana gum wózka... gdzie one są?

Post autor: Wujek_sknerus »

Od pewnego czasu coś mi puka przy ruszaniu i zmianie biegów, na wysokości deski rozdzielczej po stronie pasażera, brzmi to jakby coś luźno wisiało i pukało, pukanie jest bardzo głośne, po przeanalizowaniu, które gumy zostały wymienione wyszło mi, że do wymiany mam jeszcze uszczelke gumowa pomiędzy przedni wózek a nadwozie oraz podkłdka gumowa górnej śruby centralnej wózka przedniego... i teraz mam do was 3 pytania:
1. Gdzie się one znajdują, gdyby mi ktoś opisał jak dla idioty :mrgreen: gdzie je znajde, obok czego to będę bardzo wdzięczny,
2. Czy dużo tym roboty, czy obejdzie się bez kanału, ewentualnie ile powinien za to skasować uczciwy mechanik,
3. Czy pukanie może być spowodowane wyrobieniem się tych gum...
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Wymiana gum wózka... gdzie one są?

Post autor: flapjck1 »

dwie fotki:

sprawdz to co pokazuja z naciskiem na blache dolna mocowania przy budzie

sprawdz tez stan podlogi przy mocowaniu wozka w podlodze po prawej stronie - dosc czesto peka tam blacha a dzwiek potrafi rezonansowac na cala bude
Załączniki
drazek stabilizatora silnika - sprawdz gumy - i mocowania od budy
drazek stabilizatora silnika - sprawdz gumy - i mocowania od budy
200803010.jpg (24.63 KiB) Przejrzano 532 razy
mocowanie drazka w nadwoziu
mocowanie drazka w nadwoziu
200801005.jpg (12.02 KiB) Przejrzano 533 razy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Post autor: se7ven »

Jeżeli masz urwane mocowanie górnego drążka reakcyjnego (blacha - przy puszce ściany grodziowej) bez wyciągania zespołu napędowego tego dobrze nie naprawisz, jedynie prowizorycznie spawając blachę z góry - a trzeba również od dołu. Tak się dzieje jak są wyrobione silentbloki drążka.
Jak masz słabą podłogę to trzeba dorobić łatę (dużo większą niż mocowanie) i wspawać.
Ile powinien skasować mechanik - nie wiem. Ale sądząc po twoim nicku najlepiej za darmo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wujek_sknerus

Post autor: Wujek_sknerus »

podłoga na moje oko jest OK właśnie sprawdziłem, co do tego stabilizatora to jutro będę sprawdzał, ewentualnie podjadę do jakiegoś mechanika zobaczymy co powie...
Rozumiem, że wersja z gumami wózka o których pisałem odpada?
ODPOWIEDZ