Yokohama A032

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

kowal

Yokohama A032

Post autor: kowal »

Jezdzi moze ktos na Yokohama A032 soft ?

Zastanawiam sie jak z ich trwaloscia w trakcie normalnego ( czyt. ulicznego) uzywania bez ekscesow typu palenie gum itd. innymi slowy grzeczna jazda

Bo wlasnie sobie kupilem komplet i nie wiem czy mozna na nich spoko smigac na codzien czy po 1000 km beda na smietnik

Bo zdania sa podzielone na ten temat jednak nie rozmawialem z nikim kto na nich jezdzil

Interesuja mnie spostrzezenia osob uzytkujacych te opony a nie domysly czy zaslychniete opowiastki z piekla rodem ;-)
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Yokohama A032

Post autor: Saint »

W zeszłym roku został mi udostępniony set na jeden wypad na Miedzianą Górę, po bodajze 3 przejechaniach wszystkich prób było widać które gumy były z przodu (a silnik 998 legitymujący się mocą 31 KM :mrgreen: ). Jak chcesz, mogę Ci zrobić na tygodniu zdjęcia dla porównania.
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

saint wrzuć foty na forum - też z chęcią bym to zobaczył i myślę że reszta też :)
dzięki z góry
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Post autor: se7ven »

kowal pisze:Jezdzi moze ktos na Yokohama A032 soft ?
Zastanawiam sie jak z ich trwaloscia w trakcie normalnego ( czyt. ulicznego) uzywania bez ekscesow typu palenie gum itd. innymi slowy grzeczna jazda
Bo wlasnie sobie kupilem komplet i nie wiem czy mozna na nich spoko smigac na codzien czy po 1000 km beda na smietnik
;-)

Soft poleci bardzo szybko - wygląda to tak jakbyś jeździł ostro na zimówkach w upalne lato.
Na medium zrobiłbyś więcej ale bez rewelacji.
To nie są opony do jazdy szosowej i wielka szkoda dla Ciebie, że nie pytałeś przed zakupem. :cry:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

pytal pytal tylko nie wierzyl :D
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

flapjck1 pisze:pytal pytal tylko nie wierzyl :D

to TEN poszukiwany niedowiarek ;)

P.S.
przynajmniej będziesz jeździł ostrożnie, powoli ruszając z miejsca, żadnych zrywów, bo i po co :)
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
kowal

Post autor: kowal »

Flapjck spytalem ale ... juz po zakupie :-(
Nie przyszlo mi do glowy ze sa az tak miekkie bo na zlocie w Rabke miniaki na tych gumach to norma. Widac zakladane byly prawdopodobnie na miejscu a to nie przyszlo mi do glowy
ODPOWIEDZ