AUSTIN ROVER "85 Red Hot- Gadzio
Moderator: flapjck1
- gadzio
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: austin rover red hot
AUSTIN ROVER "85 Red Hot- Gadzio
Jeszcze daleka droga do końca ale myślę że już można się pochwalic Miniaczka kupiłem jesienią 2004 roku zupełnie przypadkowo.Pojechałem po inny samochód a wróciłem maleństwem-tak mnie urzekło Jest to Austnin Rover Red Hot rocznik 1985.Pojemnośc przy zakupie była 998 ale to już nieaktualne...teraz jest 1275 A+ Nie mam niestety zbytniej smykałki do mechaniki ale po paru próbach dotarłem w końcu do pana który się nim opiekuje I tak w ubiegłym roku była zrobiona blacharka bo trochu się miniusiowi przyrdzewiało,zmieniłem lakier,w czerwcu będzie robiony silniczek bo wycieka olej gdzies i pewnie coś jeszcze wyskoczy w praniu A na koniec zostanie do uporządkowania wnętrze ,a to trochę potrwa bo daleko mu do tego co bym chciał osiągnąc No ale najważniejsze żeby już w końcu śmigał reszta przyjdzie z czasem Dołanczam parę zdięc : pierwsze dwa były zrobione ok rok po zakupie,pózniej parę fotek z remontu i na końcu aktualne... cuś mi nie wyszło i zdięcia są w odwrotnej kolejności jak napisałem
- Załączniki
-
- DSC00670.JPG (58.7 KiB) Przejrzano 5308 razy
-
- DSC00669.JPG (70.7 KiB) Przejrzano 5308 razy
-
- DSC02934.JPG (47.29 KiB) Przejrzano 5303 razy
-
- DSC02925.JPG (31.57 KiB) Przejrzano 5303 razy
-
- DSC02938.JPG (37.85 KiB) Przejrzano 5299 razy
-
- DSC02937.JPG (42.41 KiB) Przejrzano 5298 razy
-
- DSC03231.JPG (82.84 KiB) Przejrzano 5294 razy
-
- DSC03229.JPG (73.91 KiB) Przejrzano 5294 razy
-
- DSC03287.JPG (68.26 KiB) Przejrzano 5290 razy
-
- DSC03245.JPG (69.78 KiB) Przejrzano 5291 razy
-
- DSC03250.JPG (49.94 KiB) Przejrzano 5287 razy
-
- DSC03247.JPG (49.75 KiB) Przejrzano 5287 razy
-
- DSC03255.JPG (48.89 KiB) Przejrzano 5282 razy
-
- DSC03294.JPG (67.11 KiB) Przejrzano 5282 razy
-
- DSC03274.JPG (75.96 KiB) Przejrzano 5273 razy
-
- 11.JPG (112.21 KiB) Przejrzano 5277 razy
Ostatnio zmieniony 31 paź 2008, 12:40 przez gadzio, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: AUSTIN ROVER "85 Red Hot- Gadzio
widzę iż czerwień prezentuje się niezle na miniaku -zastanawiałem się także nad tym kolorem,ale ostatecznie wybrałem ozean blau . czy okleina chromowana która jest na uszczelce przedniej szyby pochodzi z allegro kupiłem podobną na grilek przedni -jedyne co bym zmienił to zamiast alu na pulpicie dałbym deseczkę a reszta spoko
- gadzio
- Swój Człowiek
U mnie osobiście czerwień zawsze była na pierwszym miejscu stąd ten wybór okleina nie pochodzi z allegro a deseczka naturalnie że będzie -jak tylko znajde To alu to tymczasowe rozwiązanie
[ Dodano: Wto 20 Maj, 2008 ]
Aha i mam jeszcze prośbe,napiszcie co sądzicie o tych felgach z dwóch najnizszych zdięc.Wymagają one solidnej regeneracji więc zastanawiam czy je robic czy szukac czegoś innego
[ Dodano: Wto 20 Maj, 2008 ]
Aha i mam jeszcze prośbe,napiszcie co sądzicie o tych felgach z dwóch najnizszych zdięc.Wymagają one solidnej regeneracji więc zastanawiam czy je robic czy szukac czegoś innego
Ja Ci rzeknę tak: jak po renowacji będziesz miał czas i chęci na czyszczenie takowych kółek z tego co się po drodze zbiera to proszę bardzo
Wg mnie im prostsze (ale nie prostackie ) felgi tym ładniejsze i łatwiejsze do utrzymania. Ale - yts ap tu ju
Wg mnie im prostsze (ale nie prostackie ) felgi tym ładniejsze i łatwiejsze do utrzymania. Ale - yts ap tu ju
- gadzio
- Swój Człowiek
No że bez szczoteczki do zębów się nie obędzie to zdaję sobie z tego doskonale sprawę
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
moje felgi po malowaniu proszkiem ( 3 warstwy ) zmywaja sie za pomoca wody i wysokiego cisnienia wiec jak beda dobrze pomalowane to czyszczenie bedzie proste ( pod warunkiem ze ich nie zapuscisz )
a co do wzoru - mie sie nie podoba ale wogole to 13ek nie lubie
a co do wzoru - mie sie nie podoba ale wogole to 13ek nie lubie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
to fakt, ja tez mam dobrze pomalowane i wcale sie nie wysilam przy myciu (raz na tydzien pod cisnieniem) i jak flapjck1 nie przepadam za wiekszym rozmiarem niz 10
osobiscie rozejzalbym sie za innymi alumkami (te do mnie nie przemawiaja jakos)
a samochodzik prezentuje sie calkiem calkiem (ma troche takich detali jak moj)
jeszcze zmienilbym 2 rzeczy: deseczke i tylna lampe przeciwmgielna wywalil i podlaczyl w lewej lampie cofania (ja tak zrobilem i wydaje mi sie, ze lepiej to wyglada)
osobiscie rozejzalbym sie za innymi alumkami (te do mnie nie przemawiaja jakos)
a samochodzik prezentuje sie calkiem calkiem (ma troche takich detali jak moj)
jeszcze zmienilbym 2 rzeczy: deseczke i tylna lampe przeciwmgielna wywalil i podlaczyl w lewej lampie cofania (ja tak zrobilem i wydaje mi sie, ze lepiej to wyglada)
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Zieleń, a czy zauważyłeś że fotki są w kolejności odwrotnej niż chronologiczna? Teraz siedzi na stali, nie na alu
Zawodowy Szyderca
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ale czytac umiem ze zrozumieniem mistrzuniu moj
pytal o alusy - prosciste nie??
pytal o alusy - prosciste nie??
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Sory Syn, nie zauważyłem że Gadzio coś doskrobał w poście.
Ten wzór jest ok, ale musi mieć większy offset i rant
Ten wzór jest ok, ale musi mieć większy offset i rant
Zawodowy Szyderca
- gadzio
- Swój Człowiek
Wakacje już dawno odeszły w zapomnienie więc czas w końcu cosik dopisac Zapowiadało sie na poważny remont silnika ale na szczęście nie było tak zle(tak przynajmniej stwierdził pan mechanik) Powymieniane zostały wszystkie możliwe uszczelki,wymienione poduszki silnika, potrzebny był zestaw naprawczy wachacza tylnego oraz jeszcze parę innych "drobiazgów"które wyszły w praniu No i oczywiście najważniejsze- jest HIF 44 Niestety nie zdązyłem się nim długo nacieszyc poniewaz musiałem wracac z powrotem do pracy Troszku jednak pojezdziłem lecz nie jestem jeszcze do końca zadowolony...coś trochę szarpie podczas przyspieszania ale nie zawsze. W związku z tym (i jeszcze paroma innymi"drobiazgami") poszukuję kogoś z okolic Krakowa/Bochni (bo tam się powoli przeprowadzam) by mi posłuchał i ocenił(czyt.naprawił )co go jeszcze boli.Ale to dopiero w okolicy świąt-nowego roku bo wtedy dobiero zawitam do kraju.Więc jak kogoś znacie lub znajdzie sie ktoś chętny prosiłbym bardzo o namiary
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
gadzio pisze: poszukuję kogoś z okolic Krakowa
Szyderca jest z Krakowa ↑
Mini fajny bo czerwony... jak mój♥... Kiera i decha do zmiany !!!
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
w krakowie i okolicach jest nas trochę, a kolejny czerwony po sąsiedzku będzie się ładnie komponował
odezwij się jak już przybędziesz w nasze strony
odezwij się jak już przybędziesz w nasze strony
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
- gadzio
- Swój Człowiek
Gibki Staruszek pisze: Kiera i decha do zmiany !!!
Inna kierownica już jest, potrzebuje jeszcze tylko naby Deski jeszcze nie ma ale na pewno też się pojawi
@ BENY
Odezwe się na pewno.W koncu muszę nawiązac jakieś nowe znajomości w nowym regionie
- gadzio
- Swój Człowiek
Mimo niewielkiej ilości czasu w okresie świąteczno-noworocznym znalazłem chwilkę żeby podłubac trochę przy miniaczku A oto efekty: zmieniona deska i kierownica
- Załączniki
-
- DSC05621.JPG (84.34 KiB) Przejrzano 4751 razy
-
- DSC05530.JPG (90.28 KiB) Przejrzano 4751 razy