APMC 2009
Moderator: flapjck1
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: APMC 2009
Na wodę auta nie jeżdżą a za darmo też się nie wyśpisz
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
miałem głosy, że można w tym roku zrobić 5 eliminacji, bo kalendarz na to pozwala, są też głosy żeby wrócić do 3-ch eliminacji,
ja osobiście myślę że kalendarz z czterema eliminacjami jest najlepszy, terminy są znane więc można już teraz czynic starania o czas wolny i próbować dopiąć budżet,
poznań to najciekawsza eliminacja z racji wyścigu ze stratu wspólnego i zapewne Boguś, przyjedziesz na nią szczęśliwy że znowu możemy powalczyć na torze ramię w ramię,
Bartku, a ty waż słowa, bo w Puchar Mini to impreza na której wszyscy się szanują, Team Mini Classic to grupa ludzi jeżdżących na puchar i starających się żeby impreza się rozwijała, żeby byli sponsorzy, a obrażając Bogisua nie wiesz w jakie tony udeżasz bo nie znasz gościa.
Masz szczęście że flap usunął mojego posta z godzin porannych bo tam dosadniej napisałem:
W TEMACIE APMC NIE OBRAŻAMY SIĘ, NIE NAJEŻDŻAMY NA SIEBIE więc Bartku WAŻ SŁOWA !!
jak masz jakieś pomysły to pisz otwarcie i bez obrażania ludzi których nie znasz i którzy ten puchar tworzą od kilku lat
ja osobiście myślę że kalendarz z czterema eliminacjami jest najlepszy, terminy są znane więc można już teraz czynic starania o czas wolny i próbować dopiąć budżet,
poznań to najciekawsza eliminacja z racji wyścigu ze stratu wspólnego i zapewne Boguś, przyjedziesz na nią szczęśliwy że znowu możemy powalczyć na torze ramię w ramię,
Bartku, a ty waż słowa, bo w Puchar Mini to impreza na której wszyscy się szanują, Team Mini Classic to grupa ludzi jeżdżących na puchar i starających się żeby impreza się rozwijała, żeby byli sponsorzy, a obrażając Bogisua nie wiesz w jakie tony udeżasz bo nie znasz gościa.
Masz szczęście że flap usunął mojego posta z godzin porannych bo tam dosadniej napisałem:
W TEMACIE APMC NIE OBRAŻAMY SIĘ, NIE NAJEŻDŻAMY NA SIEBIE więc Bartku WAŻ SŁOWA !!
jak masz jakieś pomysły to pisz otwarcie i bez obrażania ludzi których nie znasz i którzy ten puchar tworzą od kilku lat
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
- Beny
- Super użytkownik
terminarz
tak dla potwierdzenia,
na www.markfive.republika.pl jest aktualizacja i podany jest terminarz eliminacji APMC 2009
miłej lektury
na www.markfive.republika.pl jest aktualizacja i podany jest terminarz eliminacji APMC 2009
miłej lektury
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
- LUPER
- Zarząd
- Posiadane auto: mini i MINI
A jam mam następującą propozycje: do klasyfikacji generalnej (sezonowej) weźmy pod uwagę 3 najlepsze wyniki z 4 eliminacji.
Dodałbym zarazem żeby zbierać punkty do klasyfikacji generalnej trzeba być min na 3 eliminacjach
A tym najgorszym wynikiem dla niektórych może być:
- nieukończenie remontu zimowego,
- defekt mini w trakcie sezonu
- lub brak środków finansowych na start
- czy porostu kiepski wynik na jednej z eliminacji
tych pierwszych dwóch nikomu nie życzę
PS: TO TYLKO PROPOZYCJA!
pozdrawiam
Luper
Dodałbym zarazem żeby zbierać punkty do klasyfikacji generalnej trzeba być min na 3 eliminacjach
A tym najgorszym wynikiem dla niektórych może być:
- nieukończenie remontu zimowego,
- defekt mini w trakcie sezonu
- lub brak środków finansowych na start
- czy porostu kiepski wynik na jednej z eliminacji
tych pierwszych dwóch nikomu nie życzę
PS: TO TYLKO PROPOZYCJA!
pozdrawiam
Luper
Ostatnio zmieniony 19 lut 2009, 20:03 przez LUPER, łącznie zmieniany 1 raz.
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
LUPER pisze:PS: TO TYLKO PROPOZYCJA!
pozdrawiam
Luper
chyba jedna z najlepszych
- LUPER
- Zarząd
Bartku, najwyżej będziesz zmieniał koła na deszczu jak takowy wystąpi albo nie będziesz miał od kogo pompki i ciśnieniomierza pożyczyć
Luper
Luper
- Beny
- Super użytkownik
PODZIAŁ NA KLASY W APMC
chciałbym zmienić temat:
czy waszym zdaniem powinniśmy dopuszczać do pucharu mini samochody z silnikami innych marek?
czy słowo classic w nazwie pucharu nie zobowiązauje nas do krzewienia klasycznej motoryzacji?
czy silniki 850, 1000, 1100, 1300 ale te od mini, z dopuszczalnymi różnymi ich modyfikacjami to nie jedyne jednostki na których powinniśmy się ścigać w APMC?
wyobraźcie sobie że puchar mini rozgrywamy w ramach imprezy youngtimerowej i musimy się stosować do jej regulaminu .. mini z silnikiem hondy lub innym wynalazkiem nie zostanie dopuszczone do startu w imprezie, poza tym rywalizacja traci na atrakcyjności, może nawet nie ma żadnego sensu ...
stracą sens wieczorne dyskusje na temat zmian i ustaliweń w silnikach i zawieszeniach
moim zdaniem mini z silnikami innych marek nie powinny być liczone do klasyfikacji pucharu,
ale jak najbardziej są mile widziane i mogą startować w swoich klasach pojemnościowych w ramach super oes i objeżdżać clio, peugeoty, seicento, hondy, lancery ..
CO MYŚLICIE?
czy waszym zdaniem powinniśmy dopuszczać do pucharu mini samochody z silnikami innych marek?
czy słowo classic w nazwie pucharu nie zobowiązauje nas do krzewienia klasycznej motoryzacji?
czy silniki 850, 1000, 1100, 1300 ale te od mini, z dopuszczalnymi różnymi ich modyfikacjami to nie jedyne jednostki na których powinniśmy się ścigać w APMC?
wyobraźcie sobie że puchar mini rozgrywamy w ramach imprezy youngtimerowej i musimy się stosować do jej regulaminu .. mini z silnikiem hondy lub innym wynalazkiem nie zostanie dopuszczone do startu w imprezie, poza tym rywalizacja traci na atrakcyjności, może nawet nie ma żadnego sensu ...
stracą sens wieczorne dyskusje na temat zmian i ustaliweń w silnikach i zawieszeniach
moim zdaniem mini z silnikami innych marek nie powinny być liczone do klasyfikacji pucharu,
ale jak najbardziej są mile widziane i mogą startować w swoich klasach pojemnościowych w ramach super oes i objeżdżać clio, peugeoty, seicento, hondy, lancery ..
CO MYŚLICIE?
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
przeciez jest formula minimaxi i tam by wyladowaly
ja tam sie swiftow hond i innych takich nie boje
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
zdecydowanie zgadzam się z Benym
ale są trzy klasy i to załatwia "równość szans" także tematu nie ma
ale są trzy klasy i to załatwia "równość szans" także tematu nie ma
Ostatnio zmieniony 19 lut 2009, 20:26 przez humin, łącznie zmieniany 2 razy.
- LUPER
- Zarząd
Beny, ja uważam że dalej jest to mini i jest mile widziane na APMC ale na pewno powinni mieć swoją klasę a co do rozmów to też myślę że będą mieli o czym z nami porozmawiać.
Czy rywalizacja traci na atrakcyjności przez zrobienie swapa? Na pewno w generalce tak ale między sobą będą walczyć, przecież jest już sporo takich projektów w Polsce
No i to co pisze Maćko jaką będziemy mieć satysfakcję jak się znajdziemy przed nimi - BEZCENNĄ
A Czarek z ardenem jest do dogonienia?
Czy rywalizacja traci na atrakcyjności przez zrobienie swapa? Na pewno w generalce tak ale między sobą będą walczyć, przecież jest już sporo takich projektów w Polsce
No i to co pisze Maćko jaką będziemy mieć satysfakcję jak się znajdziemy przed nimi - BEZCENNĄ
A Czarek z ardenem jest do dogonienia?
Ostatnio zmieniony 19 lut 2009, 20:30 przez LUPER, łącznie zmieniany 1 raz.
- Beny
- Super użytkownik
flapjck1 pisze:przeciez jest formula minimaxi i tam by wyladowaly
ja się też nie boję, w kielcach (z wyjątkiem lasu gdzie jest pod górę), radomiu i poznaniu można sobie poradzić z mocniejszymi autami i coś o tym wiem
raczej chodzi mi o idee ... puchar mini classic
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
- Beny
- Super użytkownik
1. czarka można objechać, pod warunkiem że nie jest pod górę
2. czarka silnik to rozwinięcie klasycznego silnika mini i jego auto dopinguje mnie do dalszych prac nad moim, a jego szybkośc to po części efekt koloru jego samochodu , z tego samego powodu mogę moimi 50KM walczyć z mocniejszymi
3. moje pytania nie wynikają z obawy o wyniki rywalizacji ... raczej z kierunku w jakim ma się rozwijać puchar ... kalsyki czy podwozia z super silnikami obudowane blachą z kalsyka
tak po prostu wrzuciłem nowy temat bo teraz własnie mamy czas na dyskusję, a na rozwoju pucharu zależy mi tak samo jak wam, albo nawet bardziej
2. czarka silnik to rozwinięcie klasycznego silnika mini i jego auto dopinguje mnie do dalszych prac nad moim, a jego szybkośc to po części efekt koloru jego samochodu , z tego samego powodu mogę moimi 50KM walczyć z mocniejszymi
3. moje pytania nie wynikają z obawy o wyniki rywalizacji ... raczej z kierunku w jakim ma się rozwijać puchar ... kalsyki czy podwozia z super silnikami obudowane blachą z kalsyka
tak po prostu wrzuciłem nowy temat bo teraz własnie mamy czas na dyskusję, a na rozwoju pucharu zależy mi tak samo jak wam, albo nawet bardziej
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
i tak i tak "miniaki" z innymi silnikami nie przyjezdzaja na APMC choć są mile widziane
a jak sa jakieś wyjątki to wpadną na pojedyncze eliminacje i wpadną do klasy minimaxi
myślę ze w najbliższych latach w generalce nie będą mieszać
dalej najważniejsze będą 1,0 i 1,3 i te miniaki bedą dominowały w ilości startujących
reasumując zmian nie trzeba wprowadzać a rozwój APMC powienien polegać na:
wiekszej ilości startujacych
sponsor
i dobra zabawa
co do propozycji Burego i Lupera to mozna je przemyśleć ale w przyszłym sezonie (2010)
juz rozmawialiśmy o tym żeby w trakcie sezonu zmian nie wprowadzać
sam nie wiem czy przyjadę na wszystkie, ale wiem ze jak nie przyjade to powiem.... "no trudno"!!! wiec raczej jestem na nie
a jak sa jakieś wyjątki to wpadną na pojedyncze eliminacje i wpadną do klasy minimaxi
myślę ze w najbliższych latach w generalce nie będą mieszać
dalej najważniejsze będą 1,0 i 1,3 i te miniaki bedą dominowały w ilości startujących
reasumując zmian nie trzeba wprowadzać a rozwój APMC powienien polegać na:
wiekszej ilości startujacych
sponsor
i dobra zabawa
co do propozycji Burego i Lupera to mozna je przemyśleć ale w przyszłym sezonie (2010)
juz rozmawialiśmy o tym żeby w trakcie sezonu zmian nie wprowadzać
sam nie wiem czy przyjadę na wszystkie, ale wiem ze jak nie przyjade to powiem.... "no trudno"!!! wiec raczej jestem na nie
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)