kontrolka oleju
Re: kontrolka oleju
czyli mechanik wymieniający olej dał ciała a co do oleju to ja zdecydowanie polecam Mobil 1 5w50 rally formula!
- Bankowy
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
To najlepszy dowód na to, że nawet tak prozaiczna czynność jak wymiana oleju, może być schrzaniona
I że zawsze warto zainwestować w dobre części zamienne - tanie wychodzą zazwyczaj drogo
Pozdrowienia!
I że zawsze warto zainwestować w dobre części zamienne - tanie wychodzą zazwyczaj drogo
Pozdrowienia!
Bankowy pisze:To najlepszy dowód na to, że nawet tak prozaiczna czynność jak wymiana oleju, może być schrzaniona
Pozdrowienia!
Zagadka....kto to napisał: Zostaw w spokoju sprężynkę?
- Bankowy
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ja
Radziłem założenie filtra w oryginale (i wtedy ewentualne uzupełnienie go w sprężynkę, gdyby nowy nie miał), zamiast zabaw ze sprężynką Tani zamiennik filtra (a speedfight napisał, że właśnie coś takiego założył) mógł nie mieć nawet gniazda na sprężynkę, nie mówiąc o sprężynce.
Szczerze mówiąc, to teraz mi się przypomniało, że w Cytrynie C3 z silnikiem 1.1 (i jeszcze kilku innych francuzach), kontrolka oleju na wolnych obrotach też szaleje, jeśli założy się jakikolwiek inny filtr poza oryginałem. Choć tam nie ma żadnej sprężynki
Radziłem założenie filtra w oryginale (i wtedy ewentualne uzupełnienie go w sprężynkę, gdyby nowy nie miał), zamiast zabaw ze sprężynką Tani zamiennik filtra (a speedfight napisał, że właśnie coś takiego założył) mógł nie mieć nawet gniazda na sprężynkę, nie mówiąc o sprężynce.
Szczerze mówiąc, to teraz mi się przypomniało, że w Cytrynie C3 z silnikiem 1.1 (i jeszcze kilku innych francuzach), kontrolka oleju na wolnych obrotach też szaleje, jeśli założy się jakikolwiek inny filtr poza oryginałem. Choć tam nie ma żadnej sprężynki
Witam mam ten sam problem czy mogę wiedzieć jakiej firmy ten filtr ??