Problem kontrola trakcji
Problem kontrola trakcji
Witam. Mam pytanko. Czy komuś chwilę po uruchomieniu silnika świeciły się w tym samym czasie kontrolki od ABSu, kontroli trakcji i ciśnienia w kołach??? Kontroli trakcji nie da się włączyć ABS nie działa. Autko to cooper z 2006 roku z DSC. Będę wdzięczny za pomoc
Re: Problem kontrola trakcji
częsty problem szeroko omawiany na forum mini2
u mnie kiedyś coś takiego się pojawiło jak były obfite opady deszczu a raz po wizycie na myjni po jakimś czasie kontrolki zgasły
natomiast u mnie jak szybko pojeżdżę to po przekroczeniu 160km/h zapala się kontrolka od trakcji i już później nie zgaśnie do wyłączenia silnika, nie wiem czy to normalne ????
u mnie kiedyś coś takiego się pojawiło jak były obfite opady deszczu a raz po wizycie na myjni po jakimś czasie kontrolki zgasły
natomiast u mnie jak szybko pojeżdżę to po przekroczeniu 160km/h zapala się kontrolka od trakcji i już później nie zgaśnie do wyłączenia silnika, nie wiem czy to normalne ????
mi również się to zdarzyło ze 2 lub 3 razy. po jakimś czasie kontrolki zgasną.
Najgorsze że nie gasną . W zeszłym roku był na serwisie u Smorawińskiego z tego powodu chyba z sześć razy co chwilę wymieniali jakieś czujniki w końcu wymienili podobno cały moduł DSC ale wtedy miniak miał jeszcze gwarancje a teraz już nie ma i jak mi taką samą jazdę zafundują to ja dziękuje. Więc jakby ktoś miał jakąś radę to będę wdzięczny
- Bankowy
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
A podpinałeś pod diagnostykę? Jeśli nie to zrób to - po co zgadywać.
Witam,
miałem ten sam problem, okozało się że czujnik skrętu koła do wymiany, po wymianie wszystko OK.
Pozdr.
miałem ten sam problem, okozało się że czujnik skrętu koła do wymiany, po wymianie wszystko OK.
Pozdr.
Dzisiaj byłem na diagnostyce. Podobno czujnik ABSu był niesprawny oczywiście żaden z tych które wymieniali na gwarancji bo musieli by go wymienić za free a tak godzinka roboty i fakturka na 730 PLN ASO Smorawiński jakby ktoś pytał
Sory, ale nie rozumiem ludzi, którzy po gwarancji jeżdżą do ASO na pierdołowate naprawy... czy naprawdę myślicie, że mini do Bugatti, że budowa inna czy co? Pojechałbyś do - nie wiem - Bosch Service na diagnozę albo do pana Zdzisia albo dogadał się prywatnie z którymś z mechaników z ASO BMW, później do Intercarsu po część i z powrotem na wymianę i zapłaciłbyś pewnie z 300zł. A tak - płać i płacz. Ludzie - to TYLKO mini a nie hybrydowa Toyota.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
bo przecietny mechanik to kowal wymieniajacy na chybil trafil czesci
zreszta mechanik z aso bez cartestu tez jest czesto zwyklym kowalem
zreszta mechanik z aso bez cartestu tez jest czesto zwyklym kowalem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Proponuje zrobic liste miejsc gdzie kto naprawia swoje maluchy bo w Polsce naprawde jest proble z dobrym mechanikiem od mini