filtr kabionowy
filtr kabionowy
witam, ostatnio bardzo szybko mi parują szyby - myślę że to wina filtra kabinowego - i tutaj pytanie jak go wymienić?
na allegro dużego wyboru nie ma no ale chyba taki będzie dobry:
http://www.allegro.pl/item787219494_fil ... akosc.html
Re: filtr kabionowy
Odkręcasz 4 śruby pod schowkiem pasażera, naciskasz 2 mocowania i wyskakuje obudowa. Wkładasz rękę do komory i łapiesz filtr. Jak będziesz wyciągał, to się nie przestrasz, że coś zepsułeś, bo sam filtr jest ok. 2 razy dłuższy niż otwór i wychodzi łukiem
Powodzenia w pracach 

matthew90 pisze:witam, ostatnio bardzo szybko mi parują szyby - myślę że to wina filtra kabinowego - i tutaj pytanie jak go wymienić?
ja do MINI R50 znalazłem filtr - "Filtr kabinowy K1119 FILTRON", który tak jak i pozostałe filtry (powietrza i oleju) kupiłem sobie na link do strony z filtrami Cena filtra - 35PLN.
[edit]
O - dla tych których czeka wymiana, zamieszczam link do instrukcji -> instrukcja wymiany filtra kabinowego PDF
Ja tydzien temu wymienilem na FILTRON,a K 1119A z aktywnym weglem. Chcialem zaoszczędzić no i mam...problem. W korkach czuć spaliny z samochodów - masakra. Poprzednio mialem oryginalny filtr kabinowy zakupiony w ASO i tego problemu nie było.
Albo obecny źle został zamontowany, albo FILTRON jest do d...
pzdr.
pzdr.
filtron jest kiepski ale jako filtr kabinowy powinien sie sprawowac dobrze,sprawdz montaz,kierunek montazu.
Bardzo dobre filtry produkuje firma knecht
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
sorry ale gadanie ze filtron jest kiepski jest niczym nie podparte
mysle ze w kolegi przypadku albo zostal zle zamocowany filtr albo wystapila jesczze inna przyczyna
mysle ze w kolegi przypadku albo zostal zle zamocowany filtr albo wystapila jesczze inna przyczyna
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
girsza pisze:Ja tydzien temu wymienilem na FILTRON,a K 1119A z aktywnym weglem. Chcialem zaoszczędzić no i mam...problem. W korkach czuć spaliny z samochodów - masakra. Poprzednio mialem oryginalny filtr kabinowy zakupiony w ASO i tego problemu nie było.
pzdr.
a to bardzo ciekawe że po wymianie filtra czuć spaliny, a może oryginalny tak filtruje powietrze że spaliny z niego wyłapuje

alan pisze:filtron jest kiepski ale jako filtr kabinowy powinien sie sprawowac dobrze,sprawdz montaz,kierunek montazu.
a jak sprawdzić poprawność zamontowanego filtra?flapjck1 pisze:sorry ale gadanie ze filtron jest kiepski jest niczym nie podparte
Wymieniałem jeszcze filtr powietrza dolotowego - ale to chyba nie ma związku?
pzdr.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
no ale spaliny zawsze bedzie czuc, dopoki nie wlaczysz obiegu zamknietego?
CZY NIE?
ps. u mnie wali spalinami jak na zimnym silniku mocno przygazuje, normalny objaw, czy nie?
CZY NIE?
ps. u mnie wali spalinami jak na zimnym silniku mocno przygazuje, normalny objaw, czy nie?
R60 | since 2006.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
nie
oznacza to ze masz najprawdopodobniej nieszczelny wydech gdzies w okolicy kolektora poczatek rury wydechowej
oznacza to ze masz najprawdopodobniej nieszczelny wydech gdzies w okolicy kolektora poczatek rury wydechowej
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
nie no to bylby przypadek skrajny po prostu, zle wcisniety w nagrzewnice zlamany albo cos w ten desengirsza pisze:a jak sprawdzić poprawność zamontowanego filtra?
tak niczym ?? a jak znajdujesz filtr w turbinie wciagniety lub podarty,to napewno jest dobry jakosciowoflapjck1 pisze:sorry ale gadanie ze filtron jest kiepski jest niczym nie podparte

alan, do kabiny ujdzie
zresztą jak ktoś wymienia co 10kkm filtr powietrza to uważam że lepszy filtron na 10kkm niż knecht raz na 30kkm!

- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
jak filtr byl tak bardzo zajebany syfem ze juz nic nie przepuszczal to sorry winnetou cos ustapic musialoalan pisze: tak niczym ?? a jak znajdujesz filtr w turbinie wciagniety lub podarty,to napewno jest dobry jakosciowo
lepiej ze bibula niz uszczelniacz i oliwa
za duzo widze w naszym pieknym kraju samochodow robiacych 50 tys km na jednym oleju i 100 tys km na jednym filtrze pow. zeby uwierzyc w takie dyrdymaly ze filtron to lipa
flapjck1 pisze:nie no to bylby przypadek skrajny po prostu, zle wcisniety w nagrzewnice zlamany albo cos w ten desengirsza pisze:a jak sprawdzić poprawność zamontowanego filtra?
...otworzyłem, zobaczyłem, pytanie retoryczne: Jeżeli filtr jest złamany i podarty to chyba będzie czuć spaliny w środku? Prawda?