nadkola group X z włókna szklanego
Moderator: flapjck1
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nadkola group X z włókna szklanego
przedmiot zamówienia:
- group 6 - szerokość 3,75"
- group 2 wide - szerokość 3,5"
które będa lepsze do felg 6"x12" - dzieki za info
dzieki za info
P.S.
dodam, że pierwsze to szersza kopia drugich
wygląd identyczny
- group 6 - szerokość 3,75"
- group 2 wide - szerokość 3,5"
które będa lepsze do felg 6"x12" - dzieki za info
dzieki za info
P.S.
dodam, że pierwsze to szersza kopia drugich
wygląd identyczny
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
- LUPER
- Zarząd
- Posiadane auto: mini i MINI
Re: nadkola group X z włókna szklanego
Group 2 to jest kilka rodzaji szerokości pod jedną nazwą, w różnych sklepach mają różną szerokość.
Według mnie to szerokość nadkoli 2,5" do felg 5,5" i 6" cali to jest optymalnie.
(przyczym ja lubie jak koła są spasowane na zero z nadkolami, bądź wystają do 1cm max poza nie)
Z tego co ja się orjętuje to group2 mają szerokość standartowych nadkoli czyli 1,75"
Według mnie to szerokość nadkoli 2,5" do felg 5,5" i 6" cali to jest optymalnie.
(przyczym ja lubie jak koła są spasowane na zero z nadkolami, bądź wystają do 1cm max poza nie)
Z tego co ja się orjętuje to group2 mają szerokość standartowych nadkoli czyli 1,75"
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Marcinie,
czyli do felg które mam, przy ich ET= -7
nadkola szerokości 2,5" będą optymalne (też dążę do tego aby pasowały idealnie z obrysem auta lub lekko wystawały)
bo też nie chcę za szerokich, bo nie po to kupowałem szersze felgi
czyli do felg które mam, przy ich ET= -7
nadkola szerokości 2,5" będą optymalne (też dążę do tego aby pasowały idealnie z obrysem auta lub lekko wystawały)
bo też nie chcę za szerokich, bo nie po to kupowałem szersze felgi
Z tego co mi wiadomo to fajnie pasują nadkola wood & picket, group 2 tylko w wersjii wide/race (różne nazewnictwo) w pelni zakrywaja koło. Moim prywatnym zdaniem nadkola ze sportpacku też wyglądają całkiem całkiem. http://media.photobucket.com/image/mini ... G_1559.jpg to jest fotka W&P, tu masz takie kółka pod sportpackiem http://plmini.com/images/minisforsale/l ... x_rear.jpg
- LUPER
- Zarząd
Przy felgach 5,5" o et 10 i dystansach 20mm na stronę , koła wystają ok 1-1,5cm przy nadkolach wood&picket.
Twoje felgi czyli 6" o et -7 będą wystawać bardziej od tego co napisałem powyżej o 3,3mm.
Wysunięcie kół poza nadkola jest jeszcze zależne od ustawienia kątów pochylenia koła bo jak jest spory "negat" to koła chowają się bardziej.
Reasumując jeśli chcesz mieć na 0 lub jemu bliskie to nadkola o szerokości 3,5 to max
choć ja bym wybrał o 3" ale takich to pewnie niema, pamiętaj że zawsze możesz włożyć dystanse
Twoje felgi czyli 6" o et -7 będą wystawać bardziej od tego co napisałem powyżej o 3,3mm.
Wysunięcie kół poza nadkola jest jeszcze zależne od ustawienia kątów pochylenia koła bo jak jest spory "negat" to koła chowają się bardziej.
Reasumując jeśli chcesz mieć na 0 lub jemu bliskie to nadkola o szerokości 3,5 to max
choć ja bym wybrał o 3" ale takich to pewnie niema, pamiętaj że zawsze możesz włożyć dystanse
- LUPER
- Zarząd
a jednak są nadkola na 3"
https://www.absmotorsport.net/mini-grou ... 4abc5c19d9
ja się przymierzam do tych GP2 z huddersfield, mam revolution 6x10, a efek chce uzyskać jak na foto w linku
http://www.minispares-online.co.uk/?cat ... prod_id=49
http://www.minispares-online.co.uk/?cat ... prod_id=49
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
LUPER pisze:a jednak są nadkola na 3"
a ktoś tak kupował ??
bo nie wiem ja z wysyłką do naszego pięknego kraju ...
- LUPER
- Zarząd
Ja tam zakupów nie robiłem, znalazłem ten sklep przez przypadek jak wpisałem w google group2 wide i włączyłem opcje grafika.
Zaleta nadkoli group2 i im podobnych jest fakt że są jednopłaszczyznowe i łatwo je można dopasować do podciętych błotników w porównaniu do wood&picket czy oryginalnych plastikowych nadkoli.
Zaleta nadkoli group2 i im podobnych jest fakt że są jednopłaszczyznowe i łatwo je można dopasować do podciętych błotników w porównaniu do wood&picket czy oryginalnych plastikowych nadkoli.
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
LUPER pisze:Ja tam zakupów nie robiłem, znalazłem ten sklep przez przypadek jak wpisałem w google group2 wide i włączyłem opcje grafika.
no problemo ze sklepem - dowiedziałem się, że przesyłka kosztuje 50funtów plus VAT zabiło mnie to
a miał ktoś kiedyś doczynienie ze sklepem Moss Europe ?? jak z jakoscią rzeczy tam kupownaych ??
bo maja dwa zestawy:
- pierwszy: Group 2 Fibreglass Wheel Arch Extension Kit
- drugi: Group 2 wheel arch set with lip 6J wheel
These ‘Group’ style wheel arches are replicas of the works style of arch fitted to race and rally Mini's in the sixties and give your car that great retro look. Group 2 arches are also available for 6J wheels with an extra lip on the outer edge of these arches means a chrome finisher can be fitted GZF105 for deluxe or GZF107 for flat. Group 5 arches are suitable for cars with up to 7J wheels. Made from glassfibre with a black gel coat finish and require drilling to fit.
i w obu przypadkach opis ten sam
czekam na maila od nich, może się doczekam ...
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
icemac pisze:LUPER pisze:Ja tam zakupów nie robiłem, znalazłem ten sklep przez przypadek jak wpisałem w google group2 wide i włączyłem opcje grafika.
no problemo ze sklepem - dowiedziałem się, że przesyłka kosztuje 50funtów plus VAT zabiło mnie to
a miał ktoś kiedyś doczynienie ze sklepem Moss Europe ?? jak z jakoscią rzeczy tam kupownaych ??
bo maja dwa zestawy:
- pierwszy: Group 2 Fibreglass Wheel Arch Extension Kit
- drugi: Group 2 wheel arch set with lip 6J wheelThese ‘Group’ style wheel arches are replicas of the works style of arch fitted to race and rally Mini's in the sixties and give your car that great retro look. Group 2 arches are also available for 6J wheels with an extra lip on the outer edge of these arches means a chrome finisher can be fitted GZF105 for deluxe or GZF107 for flat. Group 5 arches are suitable for cars with up to 7J wheels. Made from glassfibre with a black gel coat finish and require drilling to fit.
i w obu przypadkach opis ten sam
czekam na maila od nich, może się doczekam ...
a nie różnią sie tylko "lipem"-krawędzią do montażu ozdobnej, chromowanej "lamówki"?
a "real mini" is definitely not big, plastic and german
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
wiem ze moze pozno, ale nie kupujta nadkoli stylizowanych na sportspacki z absmotorsport!
O ile deski rozdzielcze robia wypas, rozne graty do starszych evo tez, o tyle te nadkola nie nadaja sie do niczego. Kosz mniejszy niz orginalne, ale wygladaja jakby je niedorozwiniety szympans ukleil z modeliny. Na kolanie. Dziekuje, dobranoc.
Co do Moss Europe - same plusy, ale hale mozna wszedzie kupic, kwestia producenta czasem, a nie sklepu. Jednakze Moss sprzedaje wg mnie w wiekszosci bardzo sprawdzone i dobrej jakosci produkty.
O ile deski rozdzielcze robia wypas, rozne graty do starszych evo tez, o tyle te nadkola nie nadaja sie do niczego. Kosz mniejszy niz orginalne, ale wygladaja jakby je niedorozwiniety szympans ukleil z modeliny. Na kolanie. Dziekuje, dobranoc.
Co do Moss Europe - same plusy, ale hale mozna wszedzie kupic, kwestia producenta czasem, a nie sklepu. Jednakze Moss sprzedaje wg mnie w wiekszosci bardzo sprawdzone i dobrej jakosci produkty.
Most sports only need one ball. Mine takes both.
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Andrews_poz pisze:wiem ze moze pozno, ale nie kupujta nadkoli stylizowanych na sportspacki z absmotorsport!
późno to może nie, ale na temat to tez nie było
więc to będzie taka przestroga dla potomnych, aby tam nie kupowali nadkoli sportpack style
temat dotyczył nadkoli Group X (2,4,5,6 itp. czyli wariacji i "pasowalności do felg 6"x12")
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nadkola zamontowane, przód docięty tylko tył ...
"śmiesznie" wygląda z przodu nadkola kawałek karoserii widać - odkręcić i nadginać (gościu który mi to robił powiedział, że nie chciał połamać)
i nie chcę aby sie polamały podczas jazdy po naszych pięknych, prostych, "bezdziurnych" drogach
P.S.
czy dawać między nadkole i blachę jakąś gumę ??
jesli tak to gdzie takowa zakupić/dobrać ??
dzieki za info
"śmiesznie" wygląda z przodu nadkola kawałek karoserii widać - odkręcić i nadginać (gościu który mi to robił powiedział, że nie chciał połamać)
i nie chcę aby sie polamały podczas jazdy po naszych pięknych, prostych, "bezdziurnych" drogach
P.S.
czy dawać między nadkole i blachę jakąś gumę ??
jesli tak to gdzie takowa zakupić/dobrać ??
dzieki za info
- Załączniki
-
- tyl.jpg (70.42 KiB) Przejrzano 1927 razy
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
icemac pisze:..."śmiesznie" wygląda z przodu nadkola kawałek karoserii widać - odkręcić i nadginać (gościu który mi to robił powiedział, że nie chciał połamać)
Nie denerwuj się icemac, bo to co napiszę pewno Cię wnerwi
Nadkola są źle zamontowane.
Z przodu powinny zgrywać się z linią progu i wyciecia nadkola. Aby je zamontować należało najpierw zdemontować tylny zderzak i ewentualnie z tyłu dopasować do kształtu karoserii. Czyli krótko mówiąc są przesuniete do przodu a od przodu należało zacząć mocowanie a nie od tyłu.