Sułtan 1275
Moderator: flapjck1
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Sułtan 1275
dziś wytargałem sprzęgło
na fotach widać że kołki ustalające są w zasadzie całkowicie wbite, nie ma nawet za bardzo za co złapać by próbować je wyciągnąć także nie wiem czy nie pozostanie ich rozwiercenie
jutro zabieram ten zestaw na warsztat i zobaczymy co się da zrobić
na fotach widać że kołki ustalające są w zasadzie całkowicie wbite, nie ma nawet za bardzo za co złapać by próbować je wyciągnąć także nie wiem czy nie pozostanie ich rozwiercenie
jutro zabieram ten zestaw na warsztat i zobaczymy co się da zrobić
- Załączniki
-
- Zdjęcie035.jpg (87.3 KiB) Przejrzano 1426 razy
-
- Zdjęcie033.jpg (78.56 KiB) Przejrzano 1426 razy
tylko czy dobrze się rozwierci ? jak będziesz miał chwile to wpadnij mam ten młotek bezwładnościowy to spróbujemy je wyciągnąc, może się uda to bedziesz miał mniej problemów niż przy wierceniu
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Humin, trzeba do kołków przyspawać podkładkę , włożyć haczyk i pociągnąć za pomocą tego co ci wysłałem na zdjęciu,. No i wywal tą podkładkę z pod tej sruby
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
mayon zobaczę co dadzą radę zrobić w robocie, jak nie poradzą to wpadnę do Ciebie o 17
monster te podkładki to włożył gość wyważający ten zestaw...
monster te podkładki to włożył gość wyważający ten zestaw...
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
ten gość to się już popisał, ja tam bym to wywalił, ja tam też nie jestem nadgorliwy i nie latam z wałem i kołem na wyważanie bo uważam że fabryki poprawiał nie będę i jak dotąd wszystko działa. Nie chce wklejać zdjęcia z kołem zamachowym i jak to robią w wawie, ale takich speców to bym za j... wieszał. Szkoda słów, uważam że jak takie półmózgi tak robią to wielkiej krzywdy nie zrobie tym że nie skorzystam z takiej usługi.
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
hehe ano niestety...
ale wywalić go nie wywalę tylko po prostu więcej nie skorzystam z jego usług
ciągła nauka na błędach tylko szkoda że ciągle na swoich
ale wywalić go nie wywalę tylko po prostu więcej nie skorzystam z jego usług
ciągła nauka na błędach tylko szkoda że ciągle na swoich

- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
WYWAL TO, a i masz gdzieś od tyłu na kole zamachowym nawiercane wyważenia, zastanów się że on to wyważał przy niedokładnym skręceniu koła z dociskiem, czyli całe wyważenie psu na budę, tak więc jak skręcisz to z właściwie wystającymi kołkami to ustawienie się zmieni, tak więc powtórze WYWAL TĄ PODKŁADKĘ
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
monster chill out 
myślałem że piszesz bym gościa wywalił co by było ciężkie do wykonania
podkładki już wywalone
dodatkowo poleci nowa tarcza sprzęgła, śruba główna z podkładką plus śruby docisku

myślałem że piszesz bym gościa wywalił co by było ciężkie do wykonania
podkładki już wywalone
dodatkowo poleci nowa tarcza sprzęgła, śruba główna z podkładką plus śruby docisku
najważniejsze to się dogadać 
swoją drogą co za bzdurny patent z tak krótkimi kołkami.

swoją drogą co za bzdurny patent z tak krótkimi kołkami.
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
sprawa załatwiona
te kolki sa miękkie więc zostały delikatnie nawiercone i wytargane tym przyrządem o którym pisaliście
wstawione zostały kołki fi 8 długość calkowita 16mm (11mm wewnątrz do końca i 5mm wystaje)
w otworach docisku gdzie wchodzą te kołki są zwężenia które nie pozwolają tym kołkom na wyjście na zewnątrz dlatego też nie moga byc za długie
te kolki sa miękkie więc zostały delikatnie nawiercone i wytargane tym przyrządem o którym pisaliście
wstawione zostały kołki fi 8 długość calkowita 16mm (11mm wewnątrz do końca i 5mm wystaje)
w otworach docisku gdzie wchodzą te kołki są zwężenia które nie pozwolają tym kołkom na wyjście na zewnątrz dlatego też nie moga byc za długie
- Załączniki
-
- kolek.jpg (17.73 KiB) Przejrzano 1296 razy
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
zważyłem cały zestaw sprzęgła:
- koło zamachu 4497g
- tarcza 815g
- docisk 4105g
- śruby 6x12g=72g
RAZEM 9489g
czy może ktoś zważyć taki zestawik oryginalny lub samo koło zamachu (SPI) ?
bym chciał zobaczyć ile rzeczywiście zostało ściągnięte z koła przez tokarza
- koło zamachu 4497g
- tarcza 815g
- docisk 4105g
- śruby 6x12g=72g
RAZEM 9489g
czy może ktoś zważyć taki zestawik oryginalny lub samo koło zamachu (SPI) ?
bym chciał zobaczyć ile rzeczywiście zostało ściągnięte z koła przez tokarza
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
kompletne sprzegło SPI 10,150kg
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
trochę przedobrzyłem i przy okazji oczekiwania na tarczę sprzęgła oraz nową śrubę postanowiłem wymienić tryby przełożenia na proste zęby
okazało się niestety że z silnikiem na samochodzie nie jest to możliwe bo obudowa nie schodzi przez wystający wał...
przy tych operacjach uszkodził się uszczelniacz sprzęgła który już do mnie jedzie, trzeba było wymienić uszczelkę i nieźle się przy tym napocić... no ale co nas nie zabije...
na zdjęciu tarcza która przyszła z minispares - sygnowana jako performance o średnicy 190mm firmy helix motorsport
okazało się niestety że z silnikiem na samochodzie nie jest to możliwe bo obudowa nie schodzi przez wystający wał...
przy tych operacjach uszkodził się uszczelniacz sprzęgła który już do mnie jedzie, trzeba było wymienić uszczelkę i nieźle się przy tym napocić... no ale co nas nie zabije...
na zdjęciu tarcza która przyszła z minispares - sygnowana jako performance o średnicy 190mm firmy helix motorsport
- Załączniki
-
- performance_cluch_190mm.jpg (37.36 KiB) Przejrzano 1540 razy
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
zmierz grubosc tarczy 
ile cie kosztowala? mnie takie cus "home made" ( czyt. nabicie okladzin na preverto 180 mm ) 50 pln - spieki zaleznie od ilosci klockow od okolo 250 pln

ile cie kosztowala? mnie takie cus "home made" ( czyt. nabicie okladzin na preverto 180 mm ) 50 pln - spieki zaleznie od ilosci klockow od okolo 250 pln
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Minispares C-AHT594flapjck1 pisze:zmierz grubosc tarczy
grubość tarczy 7,5mm
Helix Motorsport 713947