wskaznik temperatury
wskaznik temperatury
jak jest u was ze wskaznikiem temperatury? czy jesli auto stoi na postoju dłuższy czas to wskaźnik temperatury przekrcza połowe??? Bo u mnie jeszcze nigdy nie przekroczył połowy nawet jesli rozgrzany silnik chodzi np 20min na postoju to wsksówka ciagle pokazuje połowe.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: wskaznik temperatury
to nie jest powod do zmartwienia
tak ma byc
jesli przekroczy ci polowe to mozesz sie zaczac ostro martwic
tak ma byc
jesli przekroczy ci polowe to mozesz sie zaczac ostro martwic
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Podepnę się pod temat wskaźnika temperatury.
Jakie powinny być wskazania na zegarze na rozgrzanym silniku?
U mnie strzałka zatrzymuje się jakieś 2mm przed środkową podziałką i już tam zostaje.
Jak jest u Was? Czy strzałka zawsze staje idelanie na środkowej podziałce, czy może zatrzymuje się przed, za, itp.
Dodam, że wstawiłem nowy termostat Gates TH30491G1 o tem. 91*C, więc wykluczam tu kwestię termostatu.
Sprawdźcie jeszcze, czy po przekręceniu stacyjki na zimnym silniku wskazówka kalibruje się na pierwszą podziałkę, czy zawsze staruje dopiero z dolnej leżącej pozycji.
Jakie powinny być wskazania na zegarze na rozgrzanym silniku?
U mnie strzałka zatrzymuje się jakieś 2mm przed środkową podziałką i już tam zostaje.
Jak jest u Was? Czy strzałka zawsze staje idelanie na środkowej podziałce, czy może zatrzymuje się przed, za, itp.
Dodam, że wstawiłem nowy termostat Gates TH30491G1 o tem. 91*C, więc wykluczam tu kwestię termostatu.
Sprawdźcie jeszcze, czy po przekręceniu stacyjki na zimnym silniku wskazówka kalibruje się na pierwszą podziałkę, czy zawsze staruje dopiero z dolnej leżącej pozycji.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
ja mam tak jak u Ciebie, z tym, ze wskazowka jest ciut ponizej polowy, gdzies 1mm
dawid pisze:ja mam tak jak u Ciebie, z tym, ze wskazowka jest ciut ponizej polowy, gdzies 1mm
j.w.
przecież flapjck1 pisał że to żaden powód do zmartwień.. z tego co wiem to w każdym MINI takie wrażenie sprawia ta wskazówka
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
U mnie udało się przekroczyć połowę (chwalę się )
A tak naprawdę to wentylator chłodnicy ma kilka biegów więc jak w upalny dzień auto dostanie ostro w du..ę i na pierwszym biegu wentylator nie wyrabia to może zdarzyć się że przekroczy połowe na chwilę... do momentu załączenia szybszego biegu
A tak naprawdę to wentylator chłodnicy ma kilka biegów więc jak w upalny dzień auto dostanie ostro w du..ę i na pierwszym biegu wentylator nie wyrabia to może zdarzyć się że przekroczy połowe na chwilę... do momentu załączenia szybszego biegu
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika...
temperatura
W moim R50 zmieniłem pompę płynu chłodzącego i od tego czasu wskaźnik przekracza połowę przy wolnej jeździe czy postoju.
Czy to jest ok ?
Tak naprawdę nie pamiętam jak było przed wymianą.
Czy to jest ok ?
Tak naprawdę nie pamiętam jak było przed wymianą.
to ja też się podłącze pod ten temat:)
u mnie jest tak:w czasie normalnej jazdy jest w połowie
w czasie ostrej jazdy 1-2mm przed, na środku lub jeden 1-2mm za...czy tak ma być?
a w ostatnie kilka gorących dni (oczywiście po odczekaniu 2-3min),wyłączam silnik a wentylator kręci się na dość wysokich obrotach i nie chce przestać...następnie przekręcam kluczyk(nie zapalam silnika), wentylator zwalnia...wyjmuje kluczyk ze stacyjki i wentylator staje...
czy to sa normalne objawy?
dzięki i pozdrawiam
u mnie jest tak:w czasie normalnej jazdy jest w połowie
w czasie ostrej jazdy 1-2mm przed, na środku lub jeden 1-2mm za...czy tak ma być?
a w ostatnie kilka gorących dni (oczywiście po odczekaniu 2-3min),wyłączam silnik a wentylator kręci się na dość wysokich obrotach i nie chce przestać...następnie przekręcam kluczyk(nie zapalam silnika), wentylator zwalnia...wyjmuje kluczyk ze stacyjki i wentylator staje...
czy to sa normalne objawy?
dzięki i pozdrawiam
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Przy obecnych temperaturach, wentylator będzie chodził sobie kilka minut, nawet jak wyłączysz silnik, zamkniesz auto i nie jest to nic dziwnego/niepokojącego.
Przy okazji, śmiesznie to wygląda - puste auto stoi przy chodniku, silnik zgaszony, wentylator wyje. Przyciąga uwagę bardziej niż zaparkowane Lamborghini czy inne "egzotyki"
Przy okazji, śmiesznie to wygląda - puste auto stoi przy chodniku, silnik zgaszony, wentylator wyje. Przyciąga uwagę bardziej niż zaparkowane Lamborghini czy inne "egzotyki"
dzięki wielkie;)
fakt wygląda to dziwnie...ale jak tak ma być to luuzik
fakt wygląda to dziwnie...ale jak tak ma być to luuzik