Dzialanie wycieraczek
Dzialanie wycieraczek
Czesc..
od pewnego czasu mam problem z wydajnoscia wycieraczek...
dotyczy on "zbieralnosci" przy predkosci powyzej 100km/h...jakikolwiek owad rozmazany jest nie do usuniecia..tak samo wyglada sprawa wody i innych zabrudzen..dosc czesto jestem zmuszony zjechac na stacje i wymyc szybe "mopem" ..niestety czystosc jest zachowana do momentu upolowania kolejnego latajacego "syfu"
na poczatku wymienilem seryjne na polecone w intercarsie i przez znajomych ale nic sie nie zmienilo
wydaje mi sie, ze problemem moze byc:
- slaby naciak sprezyn i w rezultacie kiepski docisk
- profil szyby w mini tzn. kat nachylenia (bardziej pionowa pozycja niz w innych marakch..poza zukiem of korss hehe)
bede wdzieczny za sugestie badz moze podzieleniem sie obserwacji podobnego zjawiska w swoich autkach
pozdrawiam
L>
od pewnego czasu mam problem z wydajnoscia wycieraczek...
dotyczy on "zbieralnosci" przy predkosci powyzej 100km/h...jakikolwiek owad rozmazany jest nie do usuniecia..tak samo wyglada sprawa wody i innych zabrudzen..dosc czesto jestem zmuszony zjechac na stacje i wymyc szybe "mopem" ..niestety czystosc jest zachowana do momentu upolowania kolejnego latajacego "syfu"
na poczatku wymienilem seryjne na polecone w intercarsie i przez znajomych ale nic sie nie zmienilo
wydaje mi sie, ze problemem moze byc:
- slaby naciak sprezyn i w rezultacie kiepski docisk
- profil szyby w mini tzn. kat nachylenia (bardziej pionowa pozycja niz w innych marakch..poza zukiem of korss hehe)
bede wdzieczny za sugestie badz moze podzieleniem sie obserwacji podobnego zjawiska w swoich autkach
pozdrawiam
L>
Re: Dzialanie wycieraczek
Kup kolego orginalne BOSCHa w MINI BMW i po problemie przerabiałem to
Ja kupiłem te aero płaskie i nic nie jest lepiej. Po prostu MINI ma tak ukształtowaną szybę i ramię ze słabym dociskiem, że jakiej wycieraczki nie kupisz, to i tak będzie tak samo
Ostatnio zmieniony 19 maja 2010, 19:07 przez Voyth, łącznie zmieniany 1 raz.
Oryginalne sa okej,nie najgorzej zbierają. Przerabiałem valeo silencio i nie polecam nikomu...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
mam silencio w swoim r400 - naprawde najglosniejsze wycieraczki jakie kiedykolwiem mialem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
TRUTY pisze:Kup kolego orginalne BOSCHa w MINI BMW i po problemie przerabiałem to
Jeśli mogę dodać do Twojej sugestii...dokupiłem wycieraczkę Bosch BMW z deflektorem dociskowym...taką jaka jest przed kierowcą, jest teraz też przed pasażerem...całość działa znakomicie TIP, TOP.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
te wycieraczki BOSCH MINI sa gdzies dostepne online?
w ogóle proszę o polecenie jakichś dobrze dociskających wycieraczek najlepiej z opcja zakupu online bo nie chce mi sie jezdzic nie wiadomo gdzie
kupiłem jakieś gówno z valeo rekomendowane super dociskiem, większym niż sprężynowe itd i zbiera tyle co nic.
w ogóle proszę o polecenie jakichś dobrze dociskających wycieraczek najlepiej z opcja zakupu online bo nie chce mi sie jezdzic nie wiadomo gdzie
kupiłem jakieś gówno z valeo rekomendowane super dociskiem, większym niż sprężynowe itd i zbiera tyle co nic.
Smorawinski oraz inchcape wysyłają za pobraniem kurierem siódemka
, koszt wycieraczek z salonu to ok 160 zł
, koszt wycieraczek z salonu to ok 160 zł
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Ostatnio kupiłem zwykłe Bosche Eco na przód i działają bardzo dobrze. Idealnie zbierają przy każdej prędkości. Jeśli ktoś będzie wymieniał, to mogę polecić z czystym sumieniem
Dobra dobra, lepiej napisz za poł roku, nówki zwykle dobrze zbieraja, zobaczymy jak z trwaloscia Tez mam o-Bosche, ale nie wiem jakie dokladnie. Jak narazie pracuja bardzo dobrze Z wyjatkiem tylniej, ale tam jest chyba system docisku troche zwalony
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
W sumie masz rację:PVilreen pisze:Dobra dobra, lepiej napisz za poł roku, nówki zwykle dobrze zbieraja, zobaczymy jak z trwaloscia
Piotrek, a gdzie Ty znalazłeś tylną i jakiej mam szukać? 300mm?
U mnie na samochodzie znalazlem Nigdy jej nie wymienialem. A tak to albo przez neta albo w jakims sklepie z czesciami. Ale ja bym sie sklanial ku pierwszej opcji, bo ta wycieraczka jest "dziwna"
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nie prawda, są normalnie do dostania - zarówno do 04 jak i 04+, w sumie nowszą nawet da się zamontować, ale plastiki się wtedy nie zgrywają tak jak trzeba i wygląda to kaprawoVilreen pisze:U mnie na samochodzie znalazlem Nigdy jej nie wymienialem. A tak to albo przez neta albo w jakims sklepie z czesciami. Ale ja bym sie sklanial ku pierwszej opcji, bo ta wycieraczka jest "dziwna"
daj znać jak potrzebujesz, Valeo są od ręki do wzięcia, w okolicach 30-35zł
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
komplet z salonu kosztuje jednak 99 zł brutto, a nie jak napisałem 160
- iad
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
mam problem z tylną wycieraczką, działa i zatrzymuje się w miejscach jej tylko znanym.
Po odkręceniu osłony bagażnika zauważyłem tam trochę wody, najprawdopodobniej leje się przez tą gumową uszczelkę w szybie.
I moje pytanie czy ta gumowa część to nr 61627129283
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=61&fg=45
Drugie pytanie jak ściągnąć tylną, odkręcam nakrętkę ale ramie wciąż się mocno trzyma, nie chce ciągnąć na siłę aby nie połamać, czy jest jakiś sposób oprócz siłowego?
Po odkręceniu osłony bagażnika zauważyłem tam trochę wody, najprawdopodobniej leje się przez tą gumową uszczelkę w szybie.
I moje pytanie czy ta gumowa część to nr 61627129283
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=61&fg=45
Drugie pytanie jak ściągnąć tylną, odkręcam nakrętkę ale ramie wciąż się mocno trzyma, nie chce ciągnąć na siłę aby nie połamać, czy jest jakiś sposób oprócz siłowego?