Audio - bez owijania

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Mateusz

Audio - bez owijania

Post autor: Mateusz »

Witajcie. To mój pierwszy post na tym forum (które z resztą śledzę już od pewnego czasu), dlatego wypada się przywitać i przedstawić.
Nazywam się Mateusz, jestem posiadaczem Mini One z 2002r. Większość moich pytań będzie dotyczyło tego wozu.

Chciałbym Was w tym temacie zapytać o wybór systemu car audio do mojego Miniacza.
Mam standardowe głośniki, które w połączeniu z jakimś radiem Blaupunkta grają naprawdę kijowo - i do tego nie wszystkie.
Jaki odtwarzacz najlepiej zakupić do tego auta - tak, by również nie spierniczyć wyglądu wewnętrznego.
Później - co z głośnikami? Wyczytałem, że najlepiej zająć się głośnikami z przodu - tylko jakie one mają rozmiar i na jakie najlepiej zmienić? H/K, JBL, może Alpine?

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź! : )
PWG

Re: Audio - bez owijania

Post autor: PWG »

Może tu znajdziesz parę informacji:
http://www.forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=7078
Voyth

Post autor: Voyth »

Standardowe radio to Alpine, a nie Blaupunkt, chyba, że masz jakieś wymienione. Głośniki też nie powinny źle grać, bo MINI ma jedne z lepszych w klasie. Może już coś było grzebane w głośnikach...
speedfight

Post autor: speedfight »

To chyba nie masz oryginalnych standardowych głośników bo jeśli nie jesteś melomanem to ten sprzęt z powodzeniem powinien ci wystarczyć bo gra naprawdę fajnie
Awatar użytkownika
bob.dsk
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: A45 AMG

Post autor: bob.dsk »

Polecam seryjne radio nie tylko ze względów estetycznych ale takze sprzetowo dobrze gra. Bardzo latwo mozna zrobic sobie aux i podpiac mp3;)
speedfight

Jeśli chcesz to mogę Ci sprzedać dwa przednie oryginalne głośniki z MINI i ewentualnie na tył mam super dwu-drożne Pioniery
Mateusz

Post autor: Mateusz »

speedfight - byłbym bardzo zainteresowany.

Co do radia - jakie było standardowe?
Jeśli mówicie, że radę podpiąć MP3 i wszystko ładnie będzie sprzężyć, to zakupiłbym je.
speedfight

http://www.maximedia.pl/?c=glosniki_car ... r_ts_a6901

Masz link do strony z głośnikami które mogę ci sprzedać.
Na tyły do MINI pasują idealnie.
Co do przodów to mogę sprzedać ci seryjne które grają naprawdę super.
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: alan »

jak chcesz to mam seryjne glosniki do sprzedania przod tyl oraz radio
Diablica

głośniki

Post autor: Diablica »

Witam, nie będę tworzyć nowego tematu bo mam sprawę związaną z audio. Mam dostęp do takich głośników jak te z aukcji http://allegro.pl/bradacon-eu-hertz-ml- ... 69189.html i zastanawiam się czy da rade je zamontować z przodu w drzwiach w MINI One 2004r ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam MINImaniaczka Asia :)
swirek

Post autor: swirek »

bob.dsk pisze:Polecam seryjne radio nie tylko ze względów estetycznych ale takze sprzetowo dobrze gra. Bardzo latwo mozna zrobic sobie aux i podpiac mp3;)

mógłbys rozwinać temat podłączenia mp3 zapewne trzeba rozebrać pół deski rozdzielczej żeby dobrać sie do tyłu auta? i tam się wpiąc mam seryjne radio cooper s 2003 r.
swirek

Post autor: swirek »

znaczy do tyłu radia miało być :smile:
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

swirek pisze:
bob.dsk pisze:Polecam seryjne radio nie tylko ze względów estetycznych ale takze sprzetowo dobrze gra. Bardzo latwo mozna zrobic sobie aux i podpiac mp3;)

mógłbys rozwinać temat podłączenia mp3 zapewne trzeba rozebrać pół deski rozdzielczej żeby dobrać sie do tyłu auta? i tam się wpiąc mam seryjne radio cooper s 2003 r.

Bez przesadyzmu, nie jest źle :wink:
Kupujesz kabelek w ASO i postępujesz zgodnie z tymi wskazówkami HOP

Masz tam FAQ odnośnie wymontowania el. wnętrza i zamontowania kabelka AUX w IMO najwygodniejszym miejscu tj. pod przełącznikami od szyb, DSC, halogenów itd...
jojo226

Post autor: jojo226 »

Mam skompletowane audio.Zostaje mi tylko zabrać się do montażu lecz przed tym chciałbym zgromadzić jak najwięcej informacji na temat demontażu boczków radio itd ,żeby niczego nie ułamać.Bardzo prosiłbym o jakieś wskazówki gdzie i jak podwadzić/odkręcić boczki? Z tego co widziałem nie zdejmują się same maskownice więc trzeba zdejmować wszystko.I jak się wyjmuje radio potrzebne są specjalne klucze tak jak to bywa przy większości oryginalnych radyjek czy jest jakiś inny sposób??
cybertom

Problem z instalacją oryginalnego radyjka

Post autor: cybertom »

Witam Wszystkich
Czytam i czytam ale nie mogę w pełni się dowiedzić o problemi który mnie nurtuje, kupiłem Mini 2002r z radyjkiem dokładanym i stwierdziłem iz wymieniam na oryginalne CD, kupiłem na allegro i po włożeniu i podłączeniu radyjka przez dokupione kostki przejscie na ISO na wyswietlaczu pojawił sie komunikat DISABLED. Czy ktoś wie jak sobie poradzić z tym problemem? Wiem iz radyjko musi się polączyć z komp. samochodu
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam Tomek
ODPOWIEDZ