Audio - bez owijania
Audio - bez owijania
Witajcie. To mój pierwszy post na tym forum (które z resztą śledzę już od pewnego czasu), dlatego wypada się przywitać i przedstawić.
Nazywam się Mateusz, jestem posiadaczem Mini One z 2002r. Większość moich pytań będzie dotyczyło tego wozu.
Chciałbym Was w tym temacie zapytać o wybór systemu car audio do mojego Miniacza.
Mam standardowe głośniki, które w połączeniu z jakimś radiem Blaupunkta grają naprawdę kijowo - i do tego nie wszystkie.
Jaki odtwarzacz najlepiej zakupić do tego auta - tak, by również nie spierniczyć wyglądu wewnętrznego.
Później - co z głośnikami? Wyczytałem, że najlepiej zająć się głośnikami z przodu - tylko jakie one mają rozmiar i na jakie najlepiej zmienić? H/K, JBL, może Alpine?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź! : )
Nazywam się Mateusz, jestem posiadaczem Mini One z 2002r. Większość moich pytań będzie dotyczyło tego wozu.
Chciałbym Was w tym temacie zapytać o wybór systemu car audio do mojego Miniacza.
Mam standardowe głośniki, które w połączeniu z jakimś radiem Blaupunkta grają naprawdę kijowo - i do tego nie wszystkie.
Jaki odtwarzacz najlepiej zakupić do tego auta - tak, by również nie spierniczyć wyglądu wewnętrznego.
Później - co z głośnikami? Wyczytałem, że najlepiej zająć się głośnikami z przodu - tylko jakie one mają rozmiar i na jakie najlepiej zmienić? H/K, JBL, może Alpine?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź! : )
Re: Audio - bez owijania
Może tu znajdziesz parę informacji:
http://www.forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=7078
http://www.forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=7078
Standardowe radio to Alpine, a nie Blaupunkt, chyba, że masz jakieś wymienione. Głośniki też nie powinny źle grać, bo MINI ma jedne z lepszych w klasie. Może już coś było grzebane w głośnikach...
To chyba nie masz oryginalnych standardowych głośników bo jeśli nie jesteś melomanem to ten sprzęt z powodzeniem powinien ci wystarczyć bo gra naprawdę fajnie
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Polecam seryjne radio nie tylko ze względów estetycznych ale takze sprzetowo dobrze gra. Bardzo latwo mozna zrobic sobie aux i podpiac mp3;)
Jeśli chcesz to mogę Ci sprzedać dwa przednie oryginalne głośniki z MINI i ewentualnie na tył mam super dwu-drożne Pioniery
speedfight - byłbym bardzo zainteresowany.
Co do radia - jakie było standardowe?
Jeśli mówicie, że radę podpiąć MP3 i wszystko ładnie będzie sprzężyć, to zakupiłbym je.
Co do radia - jakie było standardowe?
Jeśli mówicie, że radę podpiąć MP3 i wszystko ładnie będzie sprzężyć, to zakupiłbym je.
http://www.maximedia.pl/?c=glosniki_car ... r_ts_a6901
Masz link do strony z głośnikami które mogę ci sprzedać.
Na tyły do MINI pasują idealnie.
Co do przodów to mogę sprzedać ci seryjne które grają naprawdę super.
Masz link do strony z głośnikami które mogę ci sprzedać.
Na tyły do MINI pasują idealnie.
Co do przodów to mogę sprzedać ci seryjne które grają naprawdę super.
jak chcesz to mam seryjne glosniki do sprzedania przod tyl oraz radio
głośniki
Witam, nie będę tworzyć nowego tematu bo mam sprawę związaną z audio. Mam dostęp do takich głośników jak te z aukcji http://allegro.pl/bradacon-eu-hertz-ml- ... 69189.html i zastanawiam się czy da rade je zamontować z przodu w drzwiach w MINI One 2004r ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam MINImaniaczka Asia
bob.dsk pisze:Polecam seryjne radio nie tylko ze względów estetycznych ale takze sprzetowo dobrze gra. Bardzo latwo mozna zrobic sobie aux i podpiac mp3;)
mógłbys rozwinać temat podłączenia mp3 zapewne trzeba rozebrać pół deski rozdzielczej żeby dobrać sie do tyłu auta? i tam się wpiąc mam seryjne radio cooper s 2003 r.
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
swirek pisze:bob.dsk pisze:Polecam seryjne radio nie tylko ze względów estetycznych ale takze sprzetowo dobrze gra. Bardzo latwo mozna zrobic sobie aux i podpiac mp3;)
mógłbys rozwinać temat podłączenia mp3 zapewne trzeba rozebrać pół deski rozdzielczej żeby dobrać sie do tyłu auta? i tam się wpiąc mam seryjne radio cooper s 2003 r.
Bez przesadyzmu, nie jest źle
Kupujesz kabelek w ASO i postępujesz zgodnie z tymi wskazówkami HOP
Masz tam FAQ odnośnie wymontowania el. wnętrza i zamontowania kabelka AUX w IMO najwygodniejszym miejscu tj. pod przełącznikami od szyb, DSC, halogenów itd...
Mam skompletowane audio.Zostaje mi tylko zabrać się do montażu lecz przed tym chciałbym zgromadzić jak najwięcej informacji na temat demontażu boczków radio itd ,żeby niczego nie ułamać.Bardzo prosiłbym o jakieś wskazówki gdzie i jak podwadzić/odkręcić boczki? Z tego co widziałem nie zdejmują się same maskownice więc trzeba zdejmować wszystko.I jak się wyjmuje radio potrzebne są specjalne klucze tak jak to bywa przy większości oryginalnych radyjek czy jest jakiś inny sposób??
Problem z instalacją oryginalnego radyjka
Witam Wszystkich
Czytam i czytam ale nie mogę w pełni się dowiedzić o problemi który mnie nurtuje, kupiłem Mini 2002r z radyjkiem dokładanym i stwierdziłem iz wymieniam na oryginalne CD, kupiłem na allegro i po włożeniu i podłączeniu radyjka przez dokupione kostki przejscie na ISO na wyswietlaczu pojawił sie komunikat DISABLED. Czy ktoś wie jak sobie poradzić z tym problemem? Wiem iz radyjko musi się polączyć z komp. samochodu
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam Tomek
Czytam i czytam ale nie mogę w pełni się dowiedzić o problemi który mnie nurtuje, kupiłem Mini 2002r z radyjkiem dokładanym i stwierdziłem iz wymieniam na oryginalne CD, kupiłem na allegro i po włożeniu i podłączeniu radyjka przez dokupione kostki przejscie na ISO na wyswietlaczu pojawił sie komunikat DISABLED. Czy ktoś wie jak sobie poradzić z tym problemem? Wiem iz radyjko musi się polączyć z komp. samochodu
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam Tomek