Woda w kieszeni przy tylnej kanapie

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

mipe

Woda w kieszeni przy tylnej kanapie

Post autor: mipe »

Mam pytanie: po obu stronach tylnej kanapy mam duże kieszenie, do których można co nieco włożyć. Dziś zauważyłem, że w lewej kieszeni jest woda (jakieś 2-3 cm). Wysuszyłem kieszeń. Po przejechaniu kilkunastu kilometrów i powrocie do domu sprawdziłem kieszeń i woda znów tam jest.
Dzisiaj słonecznie i nie padało więc chyba odpada kwestia desczu. W tej lewej kieszeni jest jakiś przewód i zastanawiam się, czy to aby on nie jest przyczyną tej powodzi. Wiecie może co to za przewód albo skąd może się ta woda brać?
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Woda w kieszeni przy tylnej kanapie

Post autor: Saint »

daj jakieś foto to będzie łatwiej :)
Zawodowy Szyderca
goora

Post autor: goora »

Miałem identyczny problem. W obu kieszeniach miałem z 2 litr wody. Przyczyną były nieszczelne uszczelki tylnych szyb uchylnych, z pozoru wyglądały ok ale mimo tego ciekły. Po dłuższym okresie czasu zebrała się tam spora ilość wody. Woda wlewała się od wewnątrz na dół do profilu przy progach i mimo osuszenia kieszeni, po krótkim czasie woda wciekała do kieszeni z profilu spowrotem. Jedyną metodą jest wymiana tylnych uszczelek, wyciągnięcie kartonu który znajduje się w kieszeni i odczekanie aż woda odparuje. Ja tak zrobiłem i problemu już nie mam. Natomiast wole nie wiedzieć jak wyglądają progi od wewnątrz.
Awatar użytkownika
Jasiek
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Jasiek »

mipe pisze:. Wiecie może co to za przewód albo skąd może się ta woda brać?

przewód o którym piszesz możne być przewodem od spryskiwaczy jak sie nie mylę to nowsze modele maja montowany zbiorniczek spryskiwaczy na tylnym nadkolem( za pasażerem ).

może on być przetarty i stad ta woda .

druga przyczyna mogą byc dziury w progach ,a bardziej przy mocowaniu wózka .
trudno zdiagnozować po opisie proponuje wjechać na kanał i luknac co i jak
next to sex i love my MINI best
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

woda może pojawić się z uszczelek szyb uchylnych które się kurczą i rozszczelniają , a także z kół. Może być gdzieś szczelina/dziura w progu/nadkolu, nawet wysoko. Kręcące się koło siłą odśrodkową wpompowuje tam wodę.
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
goora

Wsadz palec w dziure która jest pod tekturą w bocznej kieszeni, jak masz tam wode to moja teoria jest słuszna.
Awatar użytkownika
forki
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini 1.3 SPI 95r

Post autor: forki »

TROCHĘ DZIWNE BO TE KIESZENIE W MIEJSCU ŁACZENIA Z PODŁOGĄ MAJĄ SZCZZELINY I JEŚLI TAM BY BYŁA WODA TO NA CAŁEJ ĆWIARTCE PODŁOGI TEŻ POWINNA BYĆ

sAM TAK KIEDYŚ MIAŁEM :)

JESLI MASZ "SKÓRĘ" NA TYLNYM NADKOLU TO PO ODKLEJENIU POSTUKAJ TROCHĘ, U MNIE BYŁO ONO PRZEGNITE LEKKO W MAŁYM MIEJSCU

TRZEBA SZUKAĆ TEŻ PRZY MOCOWANIU TYLNEGO WÓZKA
JEST ON BLISKO BLACHY I BLOTKO KTÓRE TAM ZALEGA SZYBKO CZYNI SZKODY

niE NAPISAŁEŚ ALE MOŻE MASZ ZASPAWANE PROGI I WODA Z E SŁUPKÓW NIE MA KTÓRĘDY UCIEKAĆ
goora

U mnie wylewało się stamtąd (w sensie kieszeni) na całą podłogę.
ODPOWIEDZ