nie dzialaja spryskiwacze

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Delirium

nie dzialaja spryskiwacze

Post autor: Delirium »

witam ponownie, mam problem ze spryskiwaczami w zasadzie chodzi z pewnoscia o rurki bo nie dziala ani przod ani tyl, od wczoraj jest -10 st mam plyn zimowy do -20 a spryskiwacze nie dzialaja wlasnie od wczoraj rana... niewiem co jest przyczyna poszla pompa z zimna :roll: czy mozliwe ze w tym typie przewody sa takie skonstruowane ze zamarza i tak... nawet jak pojezdze troche i sie nagrzeje dalej nic:(
pozdrawiam
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: nie dzialaja spryskiwacze

Post autor: flapjck1 »

pewnie te -20 to temp zamarzania calkowitego a juz przy -5 wytraca sie kasza i masz na bank po prostu zatkane przewody i zamarzniety zbiornik

wstaw do cieplego garazu zeby odtajal i wlej plyn -40

dopoki nie odmarznie nie uzywaj spryskiwacza bo spalisz pompke
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

a ktos wymienial przednie spryskiwacze na jakies inne?

w innych autach zajebiscie pryskaja mgielka na cala szybe a w mini to taki gowniany sik prosty leci ze trzeba zalac duzo tego, zeby zmoczyc cala szybe
R60 | since 2006.
speedfight

Post autor: speedfight »

dołączam sie do pytania dawida.
bruner77

Post autor: bruner77 »

powiem wam co i jak w moim mcs

przy pierwszych mrozach przestalo leciec z przodu i z tylu i zaczalem sprawdzac i co sie okazalo ze zawias od klapy zalamywal przewod poprawilem mocowanie przewodu przesynalem je do gory i zaczelo sikac niestety przy -12'C płyn zaczal zamarzac przewod zrobil sie twardszy i teraz jezdze niestety bez spryskiwaczy bo zamarzlo wszystko

sprawdz czy przewody sa twarde znajduja sie po prawej stronie,

Jesli chodzi o koncowki spryskiwaczy to moze od hondy albo od bmw beda pasowac
speedfight

Post autor: speedfight »

peugeot 607 na końcówki na pewno takie rozpylające mgiełkę tyle ze tam pryska takimi dawkami
macra

Post autor: macra »

speedfight pisze:peugeot 607 na końcówki na pewno takie rozpylające mgiełkę tyle ze tam pryska takimi dawkami

206 po litfingu - połowa 2003 r. - też już pryskał mgiełką.. to samo w 307! także można spróbować podpasować coś od francy!
p@wel

Post autor: p@wel »

u mnie zrobiło się podobnie. temperatury były jeszcze na plusie. właśnie wymieniłem pompkę (razem z robocizną koszt 250zl).

pozdr
Delirium

Post autor: Delirium »

dziekuje mieliscie racje, wstawiłam na cały dzien i noc do garazu i wyobraźcie sobie ze ani drgneło, dopiero jak poprosiłam kolege to wlał tam ciepła wode i spuścił cały płyn, i wlał cały nowy zimowy i teraz jest ok.. okazało sie że miałam kostke lodu zamiast płynu, wszystko zamarzło..;p

w innych autach chyba nie zamarza tak szybko dziwi mnie to czemu MINI maluch taki oziebły jest:D
matthew90

Post autor: matthew90 »

witam, wie ktoś może albo ma DIY jak dostać się do zbiorniczka od spryskiwaczy? wypadł mi wężyk ze zbiorniczka i nie mam teraz spryskiwaczy a żeby go teraz podłączyć to widze 8 światów próbowałem błotnik zdjąć ale za cholerę nie mogę a nie chce czegoś znowu popsuć (znając moje szczęście :smile: )
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

duzo z tym roboty, AFAIR odkrecasz szkolo, sciagasz nadkole i widac czesciowo zbiornik, jak dostaniesz sie do kabli to luz a jak nie to odkrecasz cwiartke z kierunkowskazem
matthew90

Post autor: matthew90 »

dawid pisze:duzo z tym roboty, AFAIR odkrecasz szkolo, sciagasz nadkole i widac czesciowo zbiornik, jak dostaniesz sie do kabli to luz a jak nie to odkrecasz cwiartke z kierunkowskazem

yhh no właśnie tak myslałem że trzeba nadkole zdjąć.. :roll: jutro będe działać bo nie da się tak jeździć bez spryskiwaczy :???:
barthezz

Post autor: barthezz »

witam
Wracam do wątku na temat spryskiwaczy, a dokładniej zamarzającego płynu :cry: . Mam powtórkę z zeszłego roku. Szkopuł, że jeszcze przed mrozami spryskiwacze działały normalnie. Ledwo zrobił się mróz i znowu klapa. Pompka działała normalnie. Teraz to nie ruszam bo jeszcze ją spalę. Może macie jakieś nowe propozycje jak to rozwiązać ??? :?: :?:
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

jak masz letni płyn zalany to nie dziwota

teraz to najlepiej garaż bądź parking kryty i jak puści wypsikać do cna
no i zalać zimowy ofkors
barthezz