Dokładnie po roku czasu zaczynam od nowa projekt pomarańczy, teraz będzie Clubman.
Zrobiłem pierwsze przymiarki przodu i okazuje sie że jest mnóstwo miejsca na INTERCOOLER!
Załączniki
IMG_0354.jpg (100.81 KiB) Przejrzano 6981 razy
IMG_0351.jpg (102.88 KiB) Przejrzano 6981 razy
IMG_0350.jpg (110.45 KiB) Przejrzano 6981 razy
Ostatnio zmieniony 23 sty 2011, 11:34 przez monsterk, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie wiem jaki masz plan, ale w sumie z przodu miejsce na IC bez problemu chyba się znajdzie. Gdyby pozostawić chłodnicę z boku tak jak jest na przymiarce to jest sporo miejsca na chłodnicę większą (szerszą).
Powodzenia w realizacji projektu życzę. Najważniejsze, że mimo problemów idziesz dalej.
Ale ja chciałbym-powinienem zmiescic z przodu trzy chlodnice, IC, cieczy i oleju. A wszystko po to aby nie było niespodzianek. W pomarańczy nie uporałem się z temperaturą po dłuzszym męczeniu silnika, ale moglo to wynikać ze złej jakości korka bo chłodnica była 4-rzędowa najwydajniejsza z dostępnych.
Jeśli chcesz to w Szczecinie mam miejsce gdzie naprawiają/ regenerują chłodnice . Tam wymieniają sam wkład/środek a zostawiają boki. Można wysłać wąską małą chłodnicę a oni wsadzą tam np. 2xdłuższy wkład lub dokładnie jaką długość potrzebujesz. Wkłady są nowe i bardzo ładnie to wygląda.
chłodnica cieczy zostaje tam gdzie była, intercooler i chłodnica oleju będzie z przodu.
A na zdjeciu kartonowy model. A i jeszcze zamontowałem coilovery spaxa