Stuknąłem
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Stuknąłem
miałem małe bum... efekt:
pęknięty zderzak, lekko wgnieciona maska pod reflektorem, rozwalony migacz i halogen, pekniete nadkole, dodatkowo pekniety taki plastik który jest pod zderzakiem - widac to na drugim zdjeciu
w związku z tym kupie: migacz i halogen lewy /od strony kierowcy/ MCS 2005, jakieś takie bolce które sa na podszybiu - wchodza w maske - nie bardzo wiem o co chodzi bo wczesniej nie zwracałem na to uwagi a samochód stoi u mechanika już.
szkoda robiona z AC - wyceniona na 2500zł - maska do malowania, części wg kosztorysu -50% - i tu moje pytanie, jest jakiś sposób żeby wypłacili 100% ??
pęknięty zderzak, lekko wgnieciona maska pod reflektorem, rozwalony migacz i halogen, pekniete nadkole, dodatkowo pekniety taki plastik który jest pod zderzakiem - widac to na drugim zdjeciu
w związku z tym kupie: migacz i halogen lewy /od strony kierowcy/ MCS 2005, jakieś takie bolce które sa na podszybiu - wchodza w maske - nie bardzo wiem o co chodzi bo wczesniej nie zwracałem na to uwagi a samochód stoi u mechanika już.
szkoda robiona z AC - wyceniona na 2500zł - maska do malowania, części wg kosztorysu -50% - i tu moje pytanie, jest jakiś sposób żeby wypłacili 100% ??
- Załączniki
-
- stukupuku.jpg (107.74 KiB) Przejrzano 2578 razy
-
- dsc00989.jpg (43.27 KiB) Przejrzano 2575 razy
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Re: Stuknąłem
A czy to przypadkiem nie zależy od tego, jaką zawarłeś umowę z ubezpieczycielem? Tam jest punkt mówiący o wysokości wkładu własnego.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
mam zniesiony udział własny ale nie wiem czy oni nie kombinuja cos z amortyzacją części, że niby auto stare już
- zimonK
- Swój Człowiek
I tak mnie dziwi, że pomimo braku wkładu własnego próbują Cię naciągnąć na kasę. Niestety nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, więc nie powiem Ci dlaczego tak się stało 

Zniesienie amortyzacji części i zniesienie wkłądu własnego to różne rzeczy. Niestety przy szkodzie AC wszstko zależy od umowy.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
TomSky pisze:... i tu moje pytanie, jest jakiś sposób żeby wypłacili 100% ??
zrobic w ASO, mowie powaznie, z rozliczeniem bezgotowkowym
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- zimonK
- Swój Człowiek
A tak BTW, to dobry opis do tematu
pomimo iż dosyć dwuznaczny 

- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Dokładnie, stawki w ASO za roboczogodzinę - przy pracach blacharskich jak i lakierniczych, są większe niż w warsztatach bez autoryzacji. Dodatkowo kosztorys jest robiony na cenach oryginałów i raczej rzetelnie, bo w końcu jest to obrót na magazynieflapjck1 pisze:TomSky pisze:... i tu moje pytanie, jest jakiś sposób żeby wypłacili 100% ??
zrobic w ASO, mowie powaznie, z rozliczeniem bezgotowkowym

Zawodowy Szyderca
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
za późno - auto stoi już u "magika" - szczęście w nieszczęściu jest takie, że zarówno zderzak jak i maska kwalifikowały się do lakierowaia a "magik" ma lakiernie nie gorsza niż serwis
Tak czy siak zrób to bezgotówkowo - będzie sie warsztat przepychał za Ciebie z TU.
mialem podobna sytuacje z moim MB i w umowie AC jest opcja ze na nowych częsciach, a co do serwisu to tacy sami pracuja ja gdzie indziej i trzeba szukac gdzie taniej i oczywiscie by bylo zrobione ok.
Pierwsza sprawa to to że masz jak się nie mylę 3 lata na odwoływanie sie od ich kosztorysu szkody...
Jest jeszcze taka możliwość... bierzesz rzeczoznawce skasuje cię ze 150-200zł i wycenia szczegółowo szkodę... Jeśli prześlesz jego kosztorys ubezpieczycielowi to uregulują ci różnice...Jeśli to jakaś sensowna firma to nigdy nie podważa opinii rzeczoznawcy...
Miałem tak ze 4 lata temu jak jakaś dziewczyna parkując zarysowała mi drzwi....przy okazji zamykając lusterko... Policjant w notatce uwzględnił uszkodzenie lusterka
a ja to wykorzystałem
wycena ubezpieczyciela była śmieszna np za lusterko wypłacili mi 170zł a cena serwisowa była 4 razy taka.... Odwołałem się...wynająłem rzeczoznawce wycenił...odesłałem kosztorys i dopłacili tyle ile rzeczoznawca wycenił...
Co do uszkodzenia tego mocowania halogenu.... muszę cię zmartwić.... to cały pas przedni...
Jest jeszcze taka możliwość... bierzesz rzeczoznawce skasuje cię ze 150-200zł i wycenia szczegółowo szkodę... Jeśli prześlesz jego kosztorys ubezpieczycielowi to uregulują ci różnice...Jeśli to jakaś sensowna firma to nigdy nie podważa opinii rzeczoznawcy...
Miałem tak ze 4 lata temu jak jakaś dziewczyna parkując zarysowała mi drzwi....przy okazji zamykając lusterko... Policjant w notatce uwzględnił uszkodzenie lusterka

Co do uszkodzenia tego mocowania halogenu.... muszę cię zmartwić.... to cały pas przedni...
Niedawno też stuknąłem, ale preferuję lisy
Miałem podobne uszkodzenia (zderzak i plastik pod nim, obudowa świateł, nadkole, osłona pod silnikiem) i robiłem bezgotówkowo w ASO z AC w PZU. Ich rzeczoznawca wycenił na 1000zł, wyszło cztery razy tyle i jak na razie nikt nie ściga mnie o kasę. Co do wypłaty gotówki to nic nie wiem, ale w PZU zarzekali się, że zwróciliby wszystko na podstawie dostarczonych im faktur, jeżeli napraw dokonałoby się w porozumieniu z nimi - cokolwiek to znaczy. No ale wszystko zależy od ubezpieczyciela i jego zasad.
Nie myślałeś, żeby poprostować maskę, a uszkodzenia lakieru naprawić punktowo w jakimś S-Plus? Wyjdzie pewnie taniej i jeszcze zachowasz oryginalny lakier.

Nie myślałeś, żeby poprostować maskę, a uszkodzenia lakieru naprawić punktowo w jakimś S-Plus? Wyjdzie pewnie taniej i jeszcze zachowasz oryginalny lakier.
speedfight pisze:Pierwsza sprawa to to że masz jak się nie mylę 3 lata na odwoływanie sie od ich kosztorysu szkody...
Miałem tak ze 4 lata temu jak jakaś dziewczyna parkując zarysowała mi drzwi....przy okazji zamykając lusterko... Policjant w notatce uwzględnił uszkodzenie lusterkaa ja to wykorzystałem
wycena ubezpieczyciela była śmieszna np za lusterko wypłacili mi 170zł a cena serwisowa była 4 razy taka.... Odwołałem się...wynająłem rzeczoznawce wycenił...odesłałem kosztorys i dopłacili tyle ile rzeczoznawca wycenił...
Twój przypadek jest inny bo to szkoda OC - wtedy stan prawny i w ogóle likwidacja zupełnie inaczej wygląda. Przy AC ma się o wiele mniej praw.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
maska po naszych zimach jest całą poobijana od kamieni, dodatkowo jakiś siersciuch przeleciał po niej pazurami wiec i tak na wiosne miałą iśc do malowania - tu akurat nawet sie ciesze 
podjade dziś do mojego agenta od ubezpieczen i poprosze zeby popatrzyli na ten kosztorys i polise

podjade dziś do mojego agenta od ubezpieczen i poprosze zeby popatrzyli na ten kosztorys i polise