CASTROL PROF 0W-30 A EDGE5W-30 - BŁAGAM O POMOC!!!!
Re: CASTROL PROF 0W-30 A EDGE5W-30 - BŁAGAM O POMOC!!!!
Z tymi zamkami to mocno dziwne....
KOCHANI
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE SUGESTIE.
NAPRAWIŁAM AUTO. OKAZAŁO SIĘ ŻE NAPIĘCIE NA SONDZIE LAMBDA BYŁO 3V A POWINNO BYĆ 1V. WYMIENIŁAM SONDĘ I WSZYSTKO JEST OK. KONTROLKA SIĘ NIE PALI, OBROTY NIE FALUJĄ, ZAMKI PÓKI CO DZIAŁAJĄ. MINI JEST GRZECZNY.
PANU Z MINI COOPER, KTÓRY MIAŁ TAKIE SAME OBJAWY ZALECAM PODŁĄCZENIE CZUJNIKA SONDY LAMBDA I SPRAWDZENIE NAPIĘCIA ORAZ PORÓWNANIE Z TYM JAK POWINNO BYĆ W TYM AUCIE (PAPIERY LUB GOOGLE).
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ POWODZENIA WSZYSTKIM!
WYMIANA OLEJU I ZAPALENIE KONTROLKI MUSIAŁO SIĘ ZWYCZAJNIE ZBIEC W CZASIE.
EWA
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE SUGESTIE.
NAPRAWIŁAM AUTO. OKAZAŁO SIĘ ŻE NAPIĘCIE NA SONDZIE LAMBDA BYŁO 3V A POWINNO BYĆ 1V. WYMIENIŁAM SONDĘ I WSZYSTKO JEST OK. KONTROLKA SIĘ NIE PALI, OBROTY NIE FALUJĄ, ZAMKI PÓKI CO DZIAŁAJĄ. MINI JEST GRZECZNY.
PANU Z MINI COOPER, KTÓRY MIAŁ TAKIE SAME OBJAWY ZALECAM PODŁĄCZENIE CZUJNIKA SONDY LAMBDA I SPRAWDZENIE NAPIĘCIA ORAZ PORÓWNANIE Z TYM JAK POWINNO BYĆ W TYM AUCIE (PAPIERY LUB GOOGLE).
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ POWODZENIA WSZYSTKIM!
WYMIANA OLEJU I ZAPALENIE KONTROLKI MUSIAŁO SIĘ ZWYCZAJNIE ZBIEC W CZASIE.
EWA
Dzięki za info.Dzisiaj wróciłem z nart ,jutro będę sprawdzał sondę.
Czesc
wymiana oleju nie ma nic do rzeczy.
2. kiedys w aytach bylo cos takiego jak silniczek krokowy - odpowiadalo to za podawanie powietrza (awaria - to falowanie silnika)
3. silnik moze lapac tzw. fałszywe powietrze. objawy - falowanie
4. sonda lambda również moze dawac objawy falowanie - analiza spalin powoduje rozne powdawania mieszanki przez co raz jest bogatsza w benzyne a raz nie.
5. nie wiem czy tam jest jakis czujnik ktory mogl sie rozwalic, w tuaregu mielismy cos takiego jak czujnik polozenia walu i 3 miesiace autoryzowany serwis szukal awarii, auto np raz odpalalo normalnie a czasami nie.
niestety elektronika ma swoje wady
moze to cos takiego
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=05&hl=2
wymiana oleju nie ma nic do rzeczy.
2. kiedys w aytach bylo cos takiego jak silniczek krokowy - odpowiadalo to za podawanie powietrza (awaria - to falowanie silnika)
3. silnik moze lapac tzw. fałszywe powietrze. objawy - falowanie
4. sonda lambda również moze dawac objawy falowanie - analiza spalin powoduje rozne powdawania mieszanki przez co raz jest bogatsza w benzyne a raz nie.
5. nie wiem czy tam jest jakis czujnik ktory mogl sie rozwalic, w tuaregu mielismy cos takiego jak czujnik polozenia walu i 3 miesiace autoryzowany serwis szukal awarii, auto np raz odpalalo normalnie a czasami nie.
niestety elektronika ma swoje wady
moze to cos takiego
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=05&hl=2