Remont silnika 1.3 GDZIE ?

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Bronek

Remont silnika 1.3 GDZIE ?

Post autor: Bronek »

Witam. Jestem nowym posiadaczem miniaka 1992r. Chciałbym sprawdzić stan silnika ze względu na 122 tys przebiegu i ewentualnie przeprowadzić jego remont. Interesuje mnie więc gdzie taki remont mogę przeprowadzić. Może ktoś powie czego mogę się spodziewać przy takim przebiegu ? Dodam, że jestem ze śląska. Serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
gadzio
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: austin rover red hot

Re: Remont silnika 1.3 GDZIE ?

Post autor: gadzio »

Moze se7ven ,jest z Cieszyna masz ok.40km :wink: ale zapytaj zresztą sam :wink:a po takim przebiegu to możesz się różnych rzeczy spodziewac :roll: jeżeli przebieg jest taki jak stan licznika, a tego też nie mozesz byc pewien :roll: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak
Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!

Post autor: Gibki Staruszek »

Awatar użytkownika
sezar
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
Kontakt:

Post autor: sezar »

Jedź do Piotra do Cieszyna, użytkownik Se7ven. Ja u Piotra robiłem silnik i parę innych rzeczy i mogę powiedzieć że Piotr jest naprawdę solidny.
Awatar użytkownika
markfive
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: markfive »

Bronek pisze:...Może ktoś powie czego mogę się spodziewać przy takim przebiegu ?

Przeczytaj uważnie tekst na stronie markfive AMMC - dział silniki - silniki używane , dowiesz się więcej o głównych i powtarzalnych w większości egzemplarzy usterkach silników mini o przebiegu powyzej 100 Tkm

Na forum możesz przejrzeć również temat naprawy głównej podobnego zespołu napędowego SPI i kilka ilustracji jak to w praktyce wygląda na przykładzie silnika remontowanego w moim garażu (marzec / kwiecień 2010) w tym temacie
ODPOWIEDZ