Remont silnika 1.3 GDZIE ?
Moderator: flapjck1
Remont silnika 1.3 GDZIE ?
Witam. Jestem nowym posiadaczem miniaka 1992r. Chciałbym sprawdzić stan silnika ze względu na 122 tys przebiegu i ewentualnie przeprowadzić jego remont. Interesuje mnie więc gdzie taki remont mogę przeprowadzić. Może ktoś powie czego mogę się spodziewać przy takim przebiegu ? Dodam, że jestem ze śląska. Serdecznie pozdrawiam.
- gadzio
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: austin rover red hot
Re: Remont silnika 1.3 GDZIE ?
Moze se7ven ,jest z Cieszyna masz ok.40km ale zapytaj zresztą sam a po takim przebiegu to możesz się różnych rzeczy spodziewac jeżeli przebieg jest taki jak stan licznika, a tego też nie mozesz byc pewien Pozdrawiam
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
- sezar
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
- Kontakt:
Jedź do Piotra do Cieszyna, użytkownik Se7ven. Ja u Piotra robiłem silnik i parę innych rzeczy i mogę powiedzieć że Piotr jest naprawdę solidny.
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Bronek pisze:...Może ktoś powie czego mogę się spodziewać przy takim przebiegu ?
Przeczytaj uważnie tekst na stronie markfive AMMC - dział silniki - silniki używane , dowiesz się więcej o głównych i powtarzalnych w większości egzemplarzy usterkach silników mini o przebiegu powyzej 100 Tkm
Na forum możesz przejrzeć również temat naprawy głównej podobnego zespołu napędowego SPI i kilka ilustracji jak to w praktyce wygląda na przykładzie silnika remontowanego w moim garażu (marzec / kwiecień 2010) w tym temacie