Witam. Zabrałem się ostatnio za wymianę żarówki od tablicy rejestracyjnej... i tu napotkałem problem: cała ta oprawka w której znajduje się żarówka jest zardzewiała, i po wyjęciu nie trzyma się na swoim dawnym miejscu. Jest ryzyko, ze gdzieś ją zgubie. Cała ta oprawa tez ledwo się trzyma. Moje pytanie brzmi czy da się gdzieś to kupić, jak się to fachowo nazywa, czy może warto wymienić cała tą listw oświetleniową bo tez jest kiepska. Ile mnie to wszystko w przybliżeniu będzie kosztować?
Pozdro
Wymiana żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej- problem
- Killer1629
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
Re: Wymiana żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej- problem
Miałem podobny problem - skończyło sie na wymianie calej listwy - w ASO, tzw. blenda bagaznika - 260 zl (bez malowania na kolor podwozia - cena listwy w kolorze jest dużo wyższa).
pzdr.
pzdr.
Można też zamówić listwę w carbonie albo chromie wtedy nie trzeba malować., jak coś to mamy to już rozpracowane kompleksowo.
Azrael , czy możesz coś więcej na ten temat powiedzieć? bo po trzeciej naprawie moja klapa znów otwiera się razem ze światłami mijania gdzie zdobyć taka listwę w chromie i ile to kosztuje?
Możesz u nas. Ale to ze światłami to nie koniecznie jest listwa, może być moduł sterujący, kto to 3 razy naprawiał? ASO?
Re: Wymiana żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej- prob
Killer1629 pisze:Witam. Zabrałem się ostatnio za wymianę żarówki od tablicy rejestracyjnej... i tu napotkałem problem: cała ta oprawka w której znajduje się żarówka jest zardzewiała, i po wyjęciu nie trzyma się na swoim dawnym miejscu. Jest ryzyko, ze gdzieś ją zgubie. Cała ta oprawa tez ledwo się trzyma. Moje pytanie brzmi czy da się gdzieś to kupić, jak się to fachowo nazywa, czy może warto wymienić cała tą listw oświetleniową bo tez jest kiepska. Ile mnie to wszystko w przybliżeniu będzie kosztować?
Pozdro
Kolego też stanąłem przed podobnym wyzwaniem na początku lutego...
Jednak poszedłem po rozum do głowy i zamiast wyrzucać kasę w błoto, kupiłem kilka diod LED i w miejscu każdej żarówki, zamontowałem 5cm pasek diod... okolice diod zaizolowałem i wszystkie moje problemy z żarówkami jak ręką odjął. Koszt naprawy - 20zł + flaszka dla mechanika... efekt lepszy i zdecydowanie trwalszy niż nowe oprawy, i fabryczne żarówki. POLECAM.
- Killer1629
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
dziekuje za odp....
... i przepraszam bo widzę, że taki temat już był...
jeszcze raz dziękuje za odp. i za wyrozumiałość...mea culpa
Pozdrawiam
jeszcze raz dziękuje za odp. i za wyrozumiałość...mea culpa
Pozdrawiam
Killer1629