Wymiana żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej- problem

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
Killer1629
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Wymiana żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej- problem

Post autor: Killer1629 »

Witam. Zabrałem się ostatnio za wymianę żarówki od tablicy rejestracyjnej... i tu napotkałem problem: cała ta oprawka w której znajduje się żarówka jest zardzewiała, i po wyjęciu nie trzyma się na swoim dawnym miejscu. Jest ryzyko, ze gdzieś ją zgubie. Cała ta oprawa tez ledwo się trzyma. Moje pytanie brzmi czy da się gdzieś to kupić, jak się to fachowo nazywa, czy może warto wymienić cała tą listw oświetleniową bo tez jest kiepska. Ile mnie to wszystko w przybliżeniu będzie kosztować?
Pozdro
Killer1629
Awatar użytkownika
jrock7
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R55 Cooper D

Re: Wymiana żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej- problem

Post autor: jrock7 »

Miałem podobny problem - skończyło sie na wymianie calej listwy - w ASO, tzw. blenda bagaznika - 260 zl (bez malowania na kolor podwozia - cena listwy w kolorze jest dużo wyższa).

pzdr.
Azrael

Post autor: Azrael »

Można też zamówić listwę w carbonie albo chromie wtedy nie trzeba malować., jak coś to mamy to już rozpracowane kompleksowo.
marecek

Post autor: marecek »

Azrael , czy możesz coś więcej na ten temat powiedzieć? bo po trzeciej naprawie moja klapa znów otwiera się razem ze światłami mijania facepalm gdzie zdobyć taka listwę w chromie i ile to kosztuje?
Azrael

Post autor: Azrael »

Możesz u nas. Ale to ze światłami to nie koniecznie jest listwa, może być moduł sterujący, kto to 3 razy naprawiał? ASO?
Phantomas

Re: Wymiana żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej- prob

Post autor: Phantomas »

Killer1629 pisze:Witam. Zabrałem się ostatnio za wymianę żarówki od tablicy rejestracyjnej... i tu napotkałem problem: cała ta oprawka w której znajduje się żarówka jest zardzewiała, i po wyjęciu nie trzyma się na swoim dawnym miejscu. Jest ryzyko, ze gdzieś ją zgubie. Cała ta oprawa tez ledwo się trzyma. Moje pytanie brzmi czy da się gdzieś to kupić, jak się to fachowo nazywa, czy może warto wymienić cała tą listw oświetleniową bo tez jest kiepska. Ile mnie to wszystko w przybliżeniu będzie kosztować?
Pozdro

Kolego też stanąłem przed podobnym wyzwaniem na początku lutego...
Jednak poszedłem po rozum do głowy i zamiast wyrzucać kasę w błoto, kupiłem kilka diod LED i w miejscu każdej żarówki, zamontowałem 5cm pasek diod... okolice diod zaizolowałem i wszystkie moje problemy z żarówkami jak ręką odjął. Koszt naprawy - 20zł + flaszka dla mechanika... efekt lepszy i zdecydowanie trwalszy niż nowe oprawy, i fabryczne żarówki. POLECAM.
Awatar użytkownika
Killer1629
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

dziekuje za odp....

Post autor: Killer1629 »

... i przepraszam bo widzę, że taki temat już był...
jeszcze raz dziękuje za odp. i za wyrozumiałość...mea culpa
Pozdrawiam
Killer1629
ODPOWIEDZ