Witam,
przeszukałem forum i odpowiedzi nie znalazłem. Denerwują mnie 2 kwestie w moim Mini:
1. Zegarek - za nic w świecie nie mogę go ustawić. Po zgaszeniu silnika resetuje się - ktoś zna jakiś patent jak ustawić to ustrojstwo?
2. Wycieraczki - przeczytałem w instrukcji, że wycieraczki działają razem ze spryskiwaczem szyby. U mnie jest inaczej - spryskiwacz osobno i muszę dźwignię skierować na dół żeby wytrzeć szybę - to tak ma być czy jest jakiś patent żeby wycieraczki włączały się automatycznie po spryskaniu szyby?
pzdr
dzikus
2 pytania - wycieraczki + zegarek
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Re: 2 pytania - wycieraczki + zegarek
Masz zegarek na podsufitce czy na wyświetlaczu na prędkościomierzu?
Mi tylko spryskuje szybę przy krótkim psiknięciu, jak dłużej przytrzymam dźwigienkę to się włączają wycieraczki (i spryski lamp)
Mi tylko spryskuje szybę przy krótkim psiknięciu, jak dłużej przytrzymam dźwigienkę to się włączają wycieraczki (i spryski lamp)
static
Re: 2 pytania - wycieraczki + zegarek
pididi pisze:Masz zegarek na podsufitce czy na wyświetlaczu na prędkościomierzu?
Zegarek jest w podsufitce. Zapala się normalnie, można zmienić godzinę, ale po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu jest 00:00.
Co do wycieraczek to dziś testowałem i chyba zależy to od prędkości jazdy tzn. na postoju tylko spryskiwacz a jak ruszę to działa razem z wycieraczkami.