Problemy z zapłonem
Problemy z zapłonem
witam wszystkich. Chcialabym zapytac czy mieliscie moze problemy z zaplonem. Od miesiaca jestem posiadaczka mini one 1.6 (2003r). bardzo czesto zdarza sie, ze samochod nie odpala za pierwszym razem-dopiero za drugim. co moze byc tego pzryczyna?
dziekuje za odp
asia
dziekuje za odp
asia
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Re: Problemy z zapłonem
asiatl pisze:witam wszystkich. Chcialabym zapytac czy mieliscie moze problemy z zaplonem. Od miesiaca jestem posiadaczka mini one 1.6 (2003r). bardzo czesto zdarza sie, ze samochod nie odpala za pierwszym razem-dopiero za drugim. co moze byc tego pzryczyna?
dziekuje za odp
asia
- świece - sprawdzić ich stan.
- zawilgocone brudne kable zapłonowe świec i cewki [aktualna aura - dużo deszczu]
- zawilgocenie filtra powietrza po nocnym postoju - aura jak wyżej.
- odbiorniki - np. radio...które na postoju [noc] pobierają prąd.
- niedostateczne ładowanie aku.
- jeśli jest kontrolka naładowania aku. - jakiego jest koloru? - powinna być zielona.
- itd, itp....
Ostatnio zmieniony 17 lip 2011, 14:17 przez 137jastr, łącznie zmieniany 1 raz.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Może być też coś z układem paliwowym. Np regulator ciśnienia paliwa który nie trzyma dobrze. Brudny filtr paliwa. Musisz wszystko posprawdzać.
-
- Swój Człowiek
bob.dsk pisze:Może być też coś z układem paliwowym. Np regulator ciśnienia paliwa który nie trzyma dobrze. Brudny filtr paliwa. Musisz wszystko posprawdzać.
...też może to być jakąś wskazówką...jeśli po uruchomieniu silnika wszystko 'gra', nie ma opóżnień w reakcji na 'gaz', to regulator ciśnienia paliwa i filtr raczej nie są przyczyną...
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
dziekuje za pomoc, dzis sprawdze ta kontrolke ale wydaje mi sie ze jest zolta...
-
- Swój Człowiek
asiatl pisze:dziekuje za pomoc, dzis sprawdze ta kontrolke ale wydaje mi sie ze jest zolta...
powinna być zielona - to wskazuje, że aku. jest naładowany.
Sadzę, że może to być też to...
że nie włącza się ssanie - stąd za pierwszą próbą 'gaśnie'
______
Saluti
______
Saluti
Podepnę się pod temat koleżanki, ale najpierw chciałbym się przywitać, jako że jestem nową twarzą wśród Was Witam wszystkich i pozdrawiam!
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś wkładał do swojego Cooper'a R50 świece Boscha?
Jeśli tak to poproszę o opinie i jakieś oznaczenie tych świec, bo póki co wyszukiwarka znajduje mi tylko do MCS JCW... Czy może polecacie NGK lub jeszcze coś innego?
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś wkładał do swojego Cooper'a R50 świece Boscha?
Jeśli tak to poproszę o opinie i jakieś oznaczenie tych świec, bo póki co wyszukiwarka znajduje mi tylko do MCS JCW... Czy może polecacie NGK lub jeszcze coś innego?
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Boscha świec niestety nie znam - u siebie mam Denso i jest okej, sprawdź w katalogu jakie będą pasowały. NGK też można polecić (szły na 1 montaż) np. BKR6EQUP.
static