Witam,
Czy pojawienie się luzów na zaworach ma coś wspólnego z drastycznie wzrastającym zużyciem oleju ( 20w50 texaco ) ?? Przed wyjazdem olej na skali MAX, po przejechaniu raptem 200 km skala pokazuje S.O.S. MINIMUM. Jak to możliwe? Silnik jest po remoncie (1.3 Metro ), przejechane ok 10000. Zawory zrobię w poniedziałek ale czy to jest przyczyną, może winy szukać w głowicy?
Podzielcie się proszę doświadczeniem bo jedyny plus tego wszystkiego to naprawdę spore rabaty w hurtowni olejów
Pozdrawiam
luz na zaworach, a zużycie oleju....
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: luz na zaworach, a zużycie oleju....
luz zaworowy nie ma nic wspolnego z zuzyciem oleju
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
z taki spalaniem pewnie zostawioalby nieziemska chmure za sobą
tylko przy zapalaniu pojawia sie biały kłąb dymu, podczas jazdy nic nie kopci ( test z autem jadącym za mną ), na postoju również nic sie nie dzieje, mam delikatny wyciek ze skrzyni ale tego nie biore pod uwage bo to jest malutka plameczka pod autkiem a bez plameczki to tak jakos głupio. Nie wiem co jest grane.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
chmura przy odpalaniu to moze byc glowica ( prowadnice zuzyte albo uszczelniacze conajmniej ) ale jesli masz np katalizator to jest to po prostu para wodna
co u ciebie jest z odmami porobione?? wpuszczone sa w ukl. dolotowy? czy w glebe?
masz wtrysk czy gaznik??
co u ciebie jest z odmami porobione?? wpuszczone sa w ukl. dolotowy? czy w glebe?
masz wtrysk czy gaznik??
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
katalizator wywaliłem, silnik jest na gazniku. Na dzień dzisiejszy wiem że walneły mi uszczelniacze, prowadnic nie zatarłem więc nie jest tragicznie. Na postoju olej sie przelewał do głowicy i dlatego przy odpaleniu chmura dymu mnie witała. Dzieki za podpowiedzi
Pozdrawiam
Pozdrawiam